Дјечак убица: Отац ми је говорио да сам психопата!

Дечак убица током сведочења је открио да га је отац називао психопатом и да га је водио у стрељану да би "радили на односу".

Србија 24.07.2023 | 22:33
Дјечак убица: Отац ми је говорио да сам психопата!

Дечак убица (13), који је 3. маја у Основној школи Владислав Рибникар починио језиви масакр, како Курир сазнаје, током сведочења путем видео линка открио је да га је отац називао психопатом!

- Током сведочења у истрази коју Више јавно тужилаштво у Београду води против његовог оца због сумње да оружје које је имао у свом поседу није правилно обезбедио као и да је сина водио у стрељану, дечак убица је одговарао на питања о односима у породици. У једном тренутку је рекао "отац ми је говорио да сам психопата", као и "ишли смо у стрељану да би поправили однос и да би радили на њему" - открива извор Курира и додаје да је остало нејасно шта је претходило томе да отац сина назове психопатом.

Иначе, интересантно је и да је неколико минута пошто је пуцао у радника обезбеђења школе, потом у три девојчице које је затекао на ходнику а потом и у другарице и друга из разреда, полицајцима који су брзо стигли на лице места и питали га зашто је то учинио, рекао "ја сам психопата".

Подсетимо, током сведочења, које се одвијало путем видео линка, малолетни убица из школе је рекао и да је отац био поносан како пуца, као и да је понео своје пиштоље у стрељану, и тражио од "старијег, седог човека да га учи да пуца". Како је Курир писао, у телефону оцу пронађени су снимци, на којима се види да је снимао дечака а потом се хвалио пријатељима како "његов мали пуца без промашаја".

Истрага

Проверава се компјутер

Српске службе безбедности проверавају компјутер дечака убице због сумње да је преко насилне видео игрице размењивао поруке са другим играчима и тамо открио да планира злочин. Сумња се да су га неки од њих чак провоцирали и наводили да нема "храбрости за то".

- Дечак убица је често играо популарну игрицу у којој се пуца, али се и дописивао и најваљивао да планира у школи да пуца као на игрици. Осим тога, гледао је и документарац о масакру у школи и све то је вероватно утицало да кобног дана - каже саговорник Курира и додаје да су откривене и преписке у којима се људима са којима је комуницирао преко игрице хвалио да иде у стрељану и да је и у "животу одличан пуцач".

- Дечак је током испитивања навео и да су га у стрељани хвалили сви, и отац и особље како је "прецизан и добар пуцач", а из одговора је поризашло и да се "вероватно не би одлучи да пуца да га нису толико хвалили" - каже саговорник Курира упућен у истрагу.

Иначе, како је Курир раније писао, дечак је на саслушању изјавио и да је лако откључао очеву торбу у којој је чувао оружје, јер је шифра имала три броја од која су два већ била на свом месту. - Рекао је да је окренуо два или три пута трећи колутић и да се сеф отворио - подсећа наш саговорник.

Он додаје да је током саслушања најмлађи масовни убица био хладан и да се не може рећи да се покајао за трагедију коју је направио. - Рекао је да када је полиција стигла није знао да ли је некога убио јер није видео крв. Међутим, и тога дана када је саслушаван, и када су му питања постављали чак и родитељи настрадале деце, није показао никакву емпатију, кајање. Једноставно је рекао да му "убијена деца нису били пријатељи", а за оца ког није видео од дана када је починио масакр, није ни питао - додаје наш саговорник. Интересантно је, како додаје, да је дечак убица могао и да одбије да сведочи у истрази која се води против његовог оца, али да је он ипак одлучио да одговара на питања.

- Његова мајка, односно супруга оца раније је искористила своје законско право да не сведочи против најближег сродника - каже саговорник Курира.

(Курир) Фото: Тамара Трајковић/ Приватна Архива

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

питам се

24.07.2023 22:56

Зар "господин угледни љекар", отац овог убице, на други начин није могао градити однас са дјететом, него у стрељани? Питам се ко је од њих двојице заиста психопата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.07.2023 23:11

Водио психопату да га научи пуцати у стрељану. Ваљда је требао љекар да зна да психопате треба водити на психијатрију

Name

Мирослав

25.07.2023 01:05

Оба су психопате. Отац је одрастла особа, и одговоран је за злицине свога сина. Постено би било, да оба остсну у изолацији до краја зивота. У неком времену, опет могу постати опасни за околину. Осим тога ако мозе без прице о угледном, како угледан и по цему, кад је са сином уцествовао у злицину? Постедите нас сваке прице о овим злицинцима, све нас, а посебно родитеље убинене деце. Кога це они загрлити, а овај злицинац це мозда имати прилику загрлити свог малог злицинца. Суд нека се бави њима, не јавност, не нико осим права и правде.

Name

Алан Форд

25.07.2023 04:41

Карадзиц је исто био доктор па је психопата.

Name

удариле паре у главу

25.07.2023 08:57

Чуо сам од пријатеља из БГа да је он из богате породице, насљедио све, вјероватно и диплому као и радно мјесто добио преко везе... Треба и Стевандићеве омладинце на посматрање ако мене питате

Name

Ре

25.07.2023 09:07

Ниси ти психопата отац је веци кад није могао да те лијеци него те пустио да убијас недузну дјецу ..ктретену неотесани.

Name

Јоја

24.07.2023 23:04

Све гола будалцина ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дурмитор

24.07.2023 23:15

Таквих мрачним умова има, на жалост свугдје. У некоме то ескалира док је дјете, а у некоме када је на власти. С тим да овај на власти има већи арсенал и масу сљедбеника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан.

25.07.2023 03:31

Па љекари су сви психопате мисле да им је у рукама свацији зивот И онису дузни за то оце ли зивит или не то су људи болесни Ако ниста знали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Богдан

25.07.2023 08:58

Очигледно не познајеш лично много љекара...

Name

Ре

25.07.2023 12:38

Ниси ти Богдане цитав

Name

Бања Лука

25.07.2023 05:56

И отац је већи психопата од сина, шта има везе што је доктор,в ћу је он болесник од сина.А шта је ту чудно,и Доктор Караџић је врхунски неуропсихијатар,а луђак тешки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

25.07.2023 08:43

Ста има у Сведској?

Name

МД

25.07.2023 06:08

Зато је укинут анкетни одбор да разни режимски таблоиди вршљају по том случају, и да људи на неким функцијама, а блиски властима неби морали одговарати на неугодна питања. Земља ријалитија. Па одкуд детаљи овог испитивања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.07.2023 10:06

Једина земља у региону гора од нас... Али наси људи мисле да тамо теце мед и млеко, а стање несто горе него овде, сто није ни цудо обзиром да им је на целу велики брат овог насег сеље.

Name

РЕ Истина

25.07.2023 11:31

Велики брат је успио удуплати плате љекарима специјалистима у задњих 5 година... ЈЕСТЕ психопата, ЈЕСТЕ манипулатор, али СРБИЈА НАПРЕДУЈЕ...

Name

Пеки

25.07.2023 06:15

Имамо дјецака који је детаљно испланирао убиства толико људи хладнокрвно. Ко казе да и ова изјава није планирана да спере кривицу са себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Пеки

25.07.2023 13:03

Тачно... Мали је психопата и реће шта год мисли да је њему и само њему у интересу

Name

Па

25.07.2023 07:40

Играо сам и ја, као и 80% мојих врсњака, насилне игрице у којима се пуца и убија, на ТВ нема ста нисмо гледали, од документараца са масакрима до правих филмова... И гле цуда, нико од нас није никога повриједио. Бјезао сам са цасова да играм игрице, а успио сам и факултет заврсити и основати породицу. Тако да, мали јесте психопата, или уродјени или је малтретиран до срзи и то је то. Маните се ко је ста играо, ко је ста рекао. То сто говори да му је отац говорио да је психопата, форсирају адвокати да одбране оца, јер од малог нема ниста. Он свједоци преко видео линка, као сто сам рекао у поцетку, тај је од трецег дана далеко од Србије и питање је времена када це се престати прицати о њему и када це потпуно нестати. Добице нови идентитет и бити истрениран да ради свакакве послове у замјену за слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

25.07.2023 08:46

Његова мајка, односно супруга оца раније је искористила своје законско право да не сведочи против најближег сродника....Ово ми је најјаце.Па не свједоци она против њега,него свједок у поступку.И овакве одмах треба у затвор,цуј неце да свједоци.Ако ти је савјест циста,сједнес и одговарас на питања.Самим цутањем ти несто кријес,и зато и њу одмах у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

25.07.2023 10:33

Јесте, јесте закон се савија како теби одговара. Ето типицног представника ових простора, све он зна од права преко медицине, економије до свемирске технике. Зато нам и јесте овако, и треба да буде. Паметнији народи це да презиве и да наставе, биологија је неумољива.

Name

Илија цворовиц

25.07.2023 11:32

Ре вук:ајде не паламуди,јел ти треба преводилац за ово сто сам написао?Нема ту мијењања закона,вец само ствар логике,која је за тебе страно село...

Name

Саггитариус

25.07.2023 11:41

Ова породица, у којој је дјећак масовни убица одрастао, и у којој је васпитан, потпуно је асоцијална и морално и емоцијонално дегенерисана, зар отац дјећака, који је у њему као искусан љекар, примијетио психопатске каракеристике лићности, није требао да га одведе на третман код неког доброг психијатра за дјецу, већ га је водијо на "терапију" у стрељану, да ту покушају да поправе нарушене породићне односе!?? Невјероватно!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писи пропало

25.07.2023 12:31

И ТАТА ТИ ЈЕ ПСИХОПАТА ЧИМ ТЕ ВОДИО У СТРЕЉАНУ... ЖАЛИ БОЖЕ НЕДОЖНОГ НАРОДА КОГА ПОБИ ИЗ ЧИСТА МИРА БОЛЕСНИ УМ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.07.2023 15:11

ДА ЛИ ОВАЈ ДОКТОР ИМА ЦУДНУ ФАЦУ.КАО ДА ЈЕ ДОСАО ИЗ СУМЕ.ЊЕГОВ ИЗГЛЕД СЕ КОСИ СА ЊЕГОВОМ СТРУКОМ.ДА САМ БИЛА У ПРИЛИЦИ ДА МУ ИДЕМ КАО ПАЦИЈЕНТ ВЈЕРУЈТЕл ДА БИ ПОСТАЛА БОЛЕСНИК.СТЕТА СТО ЉУДИ МНОГЕ СТВАРИ НЕ ПРИМЈЕЦУЈУ.КОД ЊЕГА ЈЕ ТО ОЦИГЛЕДНО.ДОКТОРИ СУ ПОСТАЛИ ЛАКРДИЈЕ .НАРОД ЈЕ ЗА ТО КРИВ.ТРПЊА ЈЕ НАЈГОРА СТВАР.СВАКО СВЕ ВИДИ А НИСТА НЕ ВИДИ.НИЈЕ САМО ЗЛОЦИНАЦ ГЛАВНИ АКТЕР ПОЗАДИНА ЈЕ ПУНО БИТНИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Психички поремећај

25.07.2023 19:56

Болесна комплетна Фамилија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

26.07.2023 14:00

Ово је ДРУШТВЕНИ ПОРЕМЕЋАЈ, болесно је КОМПЛЕТНО ДРУШТВО! Најлакше у пријети прст у родитеље, у вријеме тиктока, задруге, па и саме чињенице да се људи морају сламати од посла да би задржали какав такав стандард, поготово у Београдо, нико не пита колико су МОРАЛИ радити