Гувернер Тексаса: Видимо се на суду, предсједниче!

"Тексас ће у потпуности користити своје Уставна овлаштења да ријешава кризу коју сте узроковали. Видимо се пред судом, господине предсједниче", написао је Абот у писму предсједнику Џозефу Бајдену, преноси америчка медијска кућа "Си-Ен-Ен".

Свијет 24.07.2023 | 22:22
Гувернер Тексаса: Видимо се на суду, предсједниче!

Гувернер америчке државе Тексас Грег Абот одбио је да испуни наређење савезних власти да уклони плутајуће баријере постављене на ријеку Рио Гранде ради спречавања прелаза миграната из Мексика.

"Тексас ће у потпуности користити своје Уставна овлаштења да ријешаа кризу коју сте узроковали. Видимо се пред судом, господине предсједниче", написао је Абот у писму предсједнику Џозефу Бајдену, преноси америчка медијска кућа "Си-Ен-Ен".

Прошле седмице је америчко Министарство правосуђа поручило држави Тексас да уклони баријере на чијем се врху налази бодљикава жива са ријеке која је граница са Мексиком, наводећи при том Закон о нарушавању водених путева и 24. јул као крајњи рок.

Абот је одговорио да он "у својој улози врховног командата државних снага, спроводи суверени интерес Тексаса у заштити својих граница".

Бијела кућа је саопштила да је одбијање Абота да уклони баријере са ријеке "опасно и незаконито" и да отежава посао пограничним патролама.

(Срна) Фото: Боб Даеммрицх фор Неxстар анд МАНДЕЛ НГАН/АФП виа Геттy Имагес

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

+

24.07.2023 22:37

Човјек паметан. Прави биље Држави својој. Неће да буде дежурни кривац. Између општих међународних проблема и Федералних наређења. Тако се наше Локалне заједнице требају поставити у свакој ситуацији. Ако имају М..а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.07.2023 23:08

А Меxицо највећи трговински партнер УСА.

Name

Наси људи тамо

25.07.2023 10:26

Казу"да није мексиканаца и полиције не би могли изаци на улицу од корова и банди". Мексиканци све раде одрзавају сто нико неце брзи и вјести, афроамериканци само улицаре уз све сто иде уз то а бјелци усаврсавају разне мантре корупцију и криминал".

Name

Ето

25.07.2023 05:58

Ајде мајмуне шта ти знаш Јеси икад био у Мексику

ОДГОВОРИТЕ