Глумио покојну мајку да би на превару са очевог рачуна скинуо 56.000 фунти!

Један Британац је завршио у затвору јер је украо 56.000 фунти са очевог банковног рачуна, лажирајуц́и и свој глас и глас своје мртве мајке, током телефонских разговора са особљем банке.

Занимљивости 24.07.2023 | 15:34
Глумио покојну мајку да би на превару са очевог рачуна скинуо 56.000 фунти!

Сложена полицијска истрага открила је да је током 14-месечног периода од 2017. и 2018. године, само неколико месеци након што му је мајка умрла, 42-годишњи Данијел Катберт преварио свог ожалошц́еног оца за више од 56.000 фунти (око 64.821 евра )

Он је звао телефоном у банку својих родитеља и представљајуц́и се и као његов отац и као његова мајка и тако узимао новац из банке. Аудио снимци које је објавила полиција Нортемптоншира откривају како је Катберт лажирао име своје мртве мајке у најмање девет наврата.

Може се чути како тачно одговара на бројна безбедносна питања пре него што затражи да се новчана сума пребаци са рачуна његових родитеља на други рачун. Катберт је узео сву очеву уштеђевину, укључујуц́и и отпуштање вишкова, а такође је узео неколико кредита на своје име.

“Ово је била заиста одвратна злоупотреба поверења од стране овог човека који је лажно представљао свог оца, па чак и своју покојну мајку, како би их преварио за више од 56.000 фунти“, рекао је наредник Мајк Роџерс, из тима за масовне злочине.

Према речима тужиоца, отац Данијела Катберта приметио је сумњиву активност приликом провере његовог банковног рачуна и суочио се са преварантом због тога, али је био убеђен да Данијел нема никакве везе са тим. Међутим,ожалошћено отац ц́е убрзо сазнати да је поверење свом сину била веома лоша одлука.

Године 2018, грађевинска компанија је позвала господина Катберта да га обавести да ц́е изгубити куц́у због дуговања. Очигледно, његов син је узео неколико кредита на своје име и никада се није потрудио да их плати или барем обавести оца о њима.

Суочен са огромним аудио доказима против њега, Данијел Катберт је признао превару лажним представљањем, а судија суда у Престону га је недавно осудио на две године затвора.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар