Стижу нове суперћелије, град и олује: Тешка прогноза за Балканско полуострво

Словеначки метеоролог Марко Корошец најавио је да би изузетно јаки ветрови могли узроковати ломове и велику штету на дрвећу у парковима.

Регион 23.07.2023 | 20:00
Стижу нове суперћелије, град и олује: Тешка прогноза за Балканско полуострво

Он истиче да следи тешка прогноза за централну Европу и Балканско полуострво са екстремним условима за снажан град, разорне ветрове и торнада у понедељак и уторак.

Познати словеначки метеоролог Марко Корошец, објавио је једно од најозбиљнијих упозорења везано уз невреме које нас очекује у идућа три дана.

"Последња два дана показала су ванредан временски образац у централној Европи. Бројне тешке временске непогоде са торнадима, снажним градом, изненадним поплавама и јаким ветровима разориле су алпско подручје, северну Италију, Словенију, Хрватску и централни Балкан. Значајније непогоде, укључујући снажан град, предвиђају се од понедељка до среде, јер још један снажан и дубок фронтални талас улази у прегрејану земљу", изјавио је Корошец, преноси Вечерњи лист.

Како наводи, од понедељка до среде у централној Европи са алпским подручјима, Италији, северном и централном делу Балканског полуотока очекује се вишедневна оштра временска непогода.

"Очекују се јаке грмљавинске олује, укључујући суперћелије са снажним градом, торнадо, бујичне поплаве и разорни ветрови", упозорава Севере Wеатхер који унутар свог упозорења посебно апелује да се пажљиво прате подручја уз јадранску обалу, где су многи на одмору и кампују

(Б92/Вечерњи лист) Фото: Схуттерстоцк/ КаспарсДалецкис

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Предатор

23.07.2023 20:09

Могло би али није сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

23.07.2023 22:30

Али ће бити. Што си ти мислијо .Природа узвраћа ударац. Земља гркља,стење,рига док се све не очисти и како је било прије.

Name

Е баш

23.07.2023 20:14

Нас заболи за дрвеће у парковима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свевисњи

23.07.2023 21:50

Само дери ти једино мозес науцити овај народ памети,народ који ниусто не вјерује само зуди за неким имање и неким богатство које на крају неце требат ником.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врагец

23.07.2023 22:13

Иде казна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста,

23.07.2023 22:22

Више и тих метеоролога и разних свјетских метеоролошких прогноза, одавно пратим метеор радар, каже у толико времена почиње, па онда завршава киша, и невријеме ја останем кући, да све поискјучујем, а оно ништа, само драги Бог то зна и не плашите народ ионако је више свега преко главе. Сами многи признају да више не могу прогнозирају, не дуже од 2 сата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зар опет

23.07.2023 22:56

Неће бити струје, телефона, воде, ...... Еелектричари, водоинсталатери и остали мајстори нам одоше на запад, а са запада нам стижу израубовани пензионери на самрти да их овдје сахрањујемо. Далеко ћемо ми догурати,....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.07.2023 02:01

И ти никад сретан.никад задовољан,па имас своју РС,зар није супер?

Name

Ре:

24.07.2023 02:03

Да нису покуповали дипломе и да нешто знају од заната, имали би овде веће зараде него вани. Тамо оду бити шегрти, али никад не постану мајстори. Данас слушам "електричара", који је по струци столар и каже како га у Словенији чека мјесто пословође у њиховој електродистрибуцији, па сав весео се спрема да оде. Добро га неко натегао и не зна да ће бити пословођа бандери коју укопава.

Name

Нада

24.07.2023 19:55

Данас је у Алпама, у Швајцарској био торнадо, вјетар је дувао брзином преко 200км/х. У Милану опет хаос од времена. Вјеројатно је ово све од еклипси и турских потреса и соларних олуја. Постало је све абнормално. Што утиче све на нагли пад ваздушног притиска?

ОДГОВОРИТЕ