У Шпанији ухапшен држављанин БиХ с двије потјернице

Шпанска полиција ухапсила је у приморском граду Аликантеу држављанина БиХ (44) за којим је расписана међународна потјерница због трговине оружјем и дрогом, саопштила је у суботу полиција. 

Свијет 23.07.2023 | 13:19
У Шпанији ухапшен држављанин БиХ с двије потјернице

Мушкарца, чије име није објављено, траже БиХ и Холандије те чекају одлуку о изручењу из Шпаније.

Шпанска полиција је добила информацију да се мушкарац скрива у туристичком приморском граду Аликанте са 338.000 становника на југоистоку земље. Покренула је истрагу те сазнала да планира да се тамо сретне са члановима породице.

Неколико рођака бјегунца отпутовало је из Холандије, летом из града Ајндховена, на аеродром Аликанте-Елче Мигел Ернандез, одакле су агенти пратили ове људе који су их одвезли у град Аликанте. Коначно, и поред мјера безбједности које су подузели како би спријечили полицију да пронађе његово мјесто боравка, агенти су лоцирали и ухапсили бјегунца на основу налога за хапшење које су расписали правосудни органи Холандије и БиХ.

Притвореника власти БиХ терете за кривична дјела трговине дрогом која се односи на транспорт и продају кокаина и хероина, трговину оружјем и организовани криминал, за шта би могао бити осуђен на 20 година затвора.

Осим тога, холандске власти га терете за кривично дјело прање новца приликом куповине више некретнина у Холандији и стицање веће количине новца на различитим банковним рачунима, користећи укупно 2.400.000 евра од извршења кривичних дјела. За ова кривична дјела могла би се суочити са казном од осам година затвора.

Притвореник, стар 44 године и држављанин БиХ, чека одлуку судије Централног истражног Државног суда.

(Н1) Фото: Тодоалицанте

Коментари / 0

Оставите коментар