Родос: 30.000 људи евакуисано због шумских пожара

Због великих шумских пожара на грчком острву Родос евакуисано је 30.000 људи из угрожених подручја, саопштио је општински представник Терис Хаџијоану, а пренео је локални новински портал родиаки.гр.

Свијет 23.07.2023 | 11:48
Родос: 30.000 људи евакуисано због шумских пожара

"Наставља се велика спасилачка операција из области Киотари и Лардос на Родосу. Уз помоћ обалске страже, оружаних снага и локалних власти, које су мобилисале десетине аутобуса, евакуише се више од 30.000 људи", рекао је синоћ Хаџијоану.

Нема повређених, а посетиоци Родоса се безбедно евакуишу из подручја захваћених пожаром, истиче се у објави Министарства за климатску кризу и цивилну заштиту на друштвеним мрежама. 

„Посетиоци се безбедно евакуишу из погођених подручја Родоса. Нема извештаја о повређенима. Одлазе у друге хотеле на острву“, наведено је у саопштењу. 

УИ другом посту, Министарство за климатску кризу и цивилну заштиту истиче да погођена подручја представљају мање од 10 одсто укупне туристичке инфраструктуре острва.

На Родосу пети дан бесни јак шумски пожар који је почео у уторак у централном делу и стигао до обале на југоисточном делу острва.

(Тањуг) Фото: авиатион24

Коментари / 0

Оставите коментар