Годишњица тешког злочина над Србима у Старом Грацком

 - У вечерњим сатима 23. јула 1999. године, у пољу поред села Старо Грацко, недалеко од Липљана, убијено је 14 Срба мештана тог села, док су сакупљали жито. 

Србија 23.07.2023 | 08:28
Годишњица тешког злочина над Србима у Старом Грацком

Овај тежак злочин над српским живљем никада није расветљен. 

Власти привремених институција у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу да данас присуствује обележавању 24. годишњице мучког убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацком. 

Иако је Петковић најаву да у недељу планира да присуствује парастосу српским мученицима у Старом Грацком послао на време и у складу са свим важећим споразумима, стигло је обавештење да му се посета забрањује и то без икаквог образложења, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Једно је сигурно - колико год пута Приштина забрањивала Петковићеве посете, истину о страдањима српског народа од руке албанских екстремиста не могу, нити ће икад моћи да ућуткају и забране, јер док је и последњег Србина он ће сведочити о патњама и мукама страдалног српског народа на простору Косова и Метохије! Невино проливена српска крв на пољу смрти у Старом Грацком за коју нико није одговарао и сузе мајки које су изгубиле своје најмилије, никада се неће осушити, све док кривци за ово монструозно дело не буду изведени пред лице правде", истиче се у саопштењу. 

Канцеларијаза КиМ оцењује да су, потезом да Петковићу забране присуство на парастосу у Старом Грацком, власти у Приштини поново демонстрирале да уз кршење свих постигнутих споразума, српске жртве и страдања користе искључиво зарад храњења својих ситних политикантских интереса.

Очигледно је да Куртија не занима никаква нормализација односа, смиривање тензија и деескалација, већ само како да терорише и малтретира Србе, јер на томе гради своју политичку каријеру, закључује се у саопштењу.

(Тањуг) Фото: Принтскрин: YТ/Косово онлине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

+

23.07.2023 10:36

Никада им тај злочин над недужним Србима, неће ни Бог опростити. Та казна од Бога, биће им најтежа. Има ли међу Шиптарима иједан човјек да јавно осуди ту одлуку КУРТИЈА. Срамота је то велика и грехота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Година 2070.

23.07.2023 10:57

Додиков Син Игор, доживотни преЦедник свих Срба, је дио донација које су нам дали Зимбабwе и Бурунди, развијеније земље од нас, одвојио од своје јахте данаправи ЈОШ ЈЕДНО ПОМЕН ОБИЉЕЖЈЕ жртвама ратова са краја 90их

ОДГОВОРИТЕ