Милена и Гага лета су проводили у кући у Росама а онда су је продали и купили другу

Милена Дравић и Драган Николић обожавали су Црну Гору. За њих није постојало друго место да проведу свој летњи одмор, а неретко су кофере паковали још у априлу и одлазили на приморје. Тамо би били до јесени, а напуштали би своју оазу мира само када би то од њих захтевале пословне обавезе.

Забава 20.07.2023 | 20:26
Милена и Гага лета су проводили у кући у Росама а онда су је продали и купили другу

Глумачки пар најдуже се задржао у Росама, малом месту у којем куће имају и Сека Саблић и Бојана Маљевић. Екипа Курира пре неколико дана посетила ово мештаце где је сазнала да се Мештани радо сећају Гаге и Милене за које имају само речи хвале. Разговарали смо с Михајлом Калуђеровићем од чијег оца су глумци купили део куће. други део купио је Гаги Јовановић.

Milena Dravić
ФОТО: АТА ИМАГЕС

Драган је бацао мрежу да пеца рибу. Волео је много Росе. После пецања обавезно је јео пршут и пио домаће вино ту у једном ресторану одмах до воде. Седео је тако с мештанима, а ми деца смо трчали око њега. Шетао је сам дуго поред мора, па се загледа у таласе. Милена је била повученија. Имала је своје друштво. Није много комуницирала с мештанима. Рецимо, Сека Саблић, Милена и Драган су се сви заједно дружили. То да сте видели - овде крај мора како је било лепо видети глумачке легенде кад заседну. Проводили су време заједно. Долазили су им и други глумци, али не сећам им се сада имена. Бококоторски залив је Драган јако волео јер је завучен и имао је мир овде. Драган је продао давно кућу, а и Гаги је продао свој део, па сад ту живе други људи - испричао је Калуђеровић.

Милена и Гага су летовали на Росама 20 година. Након што су продали кућу купили су другу, али у Баошићима. Тамо се нису дуго задржали, па су после неколико година себи обезбедили оазу двадесетак километара од Котора, у селу Стрп, у којем живи око 45 становника. Ту су проводили лета до смрти.

 

Dragan NikolićФОТО: ДРАГАНА УДОВИЧИЋ

Драгану Николићу је 2012. године уручена Повеља почасног грађанина Берана, а он и Милена су три године раније добили црногорско држављанство.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар