Погрешном политиком власт Српску увела у изолацију

„Зашто нисмо прије формирања власти на државном нивоу правили договор око Уставног суда и рјешавали то питање, а грађани морају знати да јединства са режимом нема, док се ствари не рјеше како треба, у интересу и Републике Српске.“

Република Српска 19.07.2023 | 15:31
Погрешном политиком власт Српску увела у изолацију

„Народни фронт неће подржати закључке о 6. тачки дневног реда на засједању Народне скупштине Републике Српске, под називом “Обавјештење о неким појавама од интереса за остваривање уставности и законитости”. Ми нисмо за овакво јединство, јер када сте требали да формирате власт на државном нивоу, потрчали сте да засједнете у фотеље, а то је био тренутак када сте се требали позвати на јединство и рећи – нема власти на државном нивоу док се не рјеши питање Уставног суда“, рекао је посланик Народног фронта Радислав Дончић током данашње сједнице Народне скупштине Републике Српске.

Он је упитао зашто позива на јединство није било по питању закона о клевети, јер је јасно шта већинста јавност мисли о том закону. 

„За закључке нећемо гласати управо из разлога јер сматрамо да ни грађани ово не подржавају, политика коју ви водите је погрешна политика, која нас је увела у проблеме и са Уставним судом и по многим другим темама, а резултат тога је тај да је Република Српска сада у изолацији“- каже Дончић и додаје: 

„Зашто нисмо прије формирања власти на државном нивоу правили договор око Уставног суда и рјешавали то питање, а грађани морају знати да јединства са режимом нема, док се ствари не рјеше како треба, у интересу и Републике Српске.“

Посланик Народног фронта Жељко Дубравац подсјетио је на чињеницу да српских судија у Уставном суду нема управо због интервенције Народне скупштине Републике Српске.

„Посљедње одлуке, односно брисање члана 39. из Правила Уставног суда, односно начина одлучивања, се десио тако што је предсједавајућа Уставног суда Валерија Галић из реда хрватског народа сазвала сједницу на којој је донијета оваква одлука. Подсјетићу вас да је прије неколико година Милорад Додик као члан Предсједништва донио одлуку да мост Пељешац прогласи виталним националним интересом и да се о томе изјасни Народна скупштина Републике Српске, а због свега тога било је очекивати да послије такве сарадње између Додика и представника хрватског народа, ово што се десило у Уставном суду буде заустављено“- каже Дубравац.

Дубравац је подсјетио да предсједавајућа Уставног суда Валерија Галић није ништа урадила да заштити српски национални интерес, већ су како каже, упркос томе што је Додик прогурао питање Пељешког моста, донијели одлуку која је била штетна по српске националне интересе. 

„Републику Српску можемо оснажити и заштитити тако што ћемо се уважавати, тако што нећемо једни друге називати издајницима, мудрошћу, разговором и дипломатијом, јер сукоби никоме нису донијели срећу.Оно што бих поручио јесте да се треба разговарати, да се у Уставни суд требају вратити судије из реда српског народа, да требамо искључити личне и политичке анимозитета и на тај начин употребити све капацитете како бисмо на прави начин заштитили Републику Српску“- закључио је Дубравац, саопштено из НФ. 

(БН) Фото: ФОТО: СИНИША ПАШАЛИЋ/РИНГИЕР

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Фед

19.07.2023 15:46

Кад схватите да је БиХ дрзаваа РС ентитет тад це вам бити боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

19.07.2023 15:53

Ти, ти се ниси затрчао у тај НФ који није ни постојао у вријеме избора а сад гле чуда има своје и посланике. Ало ...о чему то ти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

а што теби

19.07.2023 20:09

смета нф, јел боље ове паразите држат на леђима читав живот ил си и ти један од њих

Name

Ненад-Нострадамус

19.07.2023 15:54

Засто се увијек спомиње тај ;;Пељески Мост;и прица прица да је градњу тог моста одблокирао Милорад Додик,када се он о томе није ниста питао нити одлуцивао он се ту сам убацио, а сви знамо да се тај мост увелико градио и без било каквог пристана БиХ.Тај мост је градила ЕУ,а циљ је да Хрватсак има комплет повезаност своје територије,да никада висе не мора да прелази преко територује БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган Б.

19.07.2023 20:01

Да није Интеграл добио велики дио посла тамо на та мост? А са тим највероватно и кум добио свој дио од колаца.

Name

миро

19.07.2023 16:13

Хвала богу, има неко ко није слијеп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрени опозиционар

19.07.2023 16:13

Народни Фронт за сада води одговорну националну политику. Пратим их...одмјерене и паметне изјаве. За сада....капа доле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

19.07.2023 16:19

Па људи јете ли слијепи,њима битно ко је на власти они желе укидање РЕПУБЛИКЕ СРБСКЕ.Само слога Србина спашава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

19.07.2023 16:27

Ста има у Црној Гори, јесу ли се литије исплатиле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

19.07.2023 16:35

А да ми прво мало србујемо? Немозе нам нико ниста….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

19.07.2023 16:47

Једва чекамо да ти додјес на власт па да нас бог види.Бицемо јави од Сваба ви имате струцњаке постане који неце красти то су показали и до сада ово из твоје бивсе партије.Јос се сећамо тога процвата Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

19.07.2023 17:06

Како неце бити погресна, погледајте саветнике председника републике. Један од њих, Марко Мркајиц, једва заврсио средњу сколу, а сада се окитио дипломом правног факултета, угледног Апериона. Ста га такви људи могу саветовати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Ђорђе

19.07.2023 17:10

Не прди у галон. Сви сте ви издајници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па то и хоце

19.07.2023 17:10

А помазу им појединци из медјународне заједнице да направе Сјеверну Кореју или Губернију Руску ели Приватну прцију на покраденом дрзавном и народном капиталу предратни голаци подстанари без знајна без морала урусили систем! 1990 гид до данас! Коза ностра !20 и 21 вијека

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

19.07.2023 17:25

Каква власт, са дејтонком се играју сви са запада. Они одлуцују ко је власт а ко опозиција, они дају и узимају, уцењују и наградјују, прете и хвале, а све из свог интереса. Мозете мислити да 1,2 миљона у РС, и у федерацији 1,6 миљона људи прави проблем америма и ЕУ? Они смисле проблем, па нас онда спасавају од проблема. Уводе нам демокрацију, слободу говара, невладине, заправо потстицу мрзњу измедју три народа, која је и тако присутна. Они се бас играју, без последица, а сва три народа наседају на њихове стосове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.07.2023 18:09

Нема нам спаса ако су нам ова два миса мекињаса једина нада.Они су гори и од Додика и свих његових подгузних мува јер им је неко обецао несто па полетили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

20.07.2023 07:27

Е ако це нам ови прелетаци бити нада за боље онда нека само остане овако и бице добро.

ОДГОВОРИТЕ