“Кога не казни за клевету, власт жели да гони партијским законом"

Након предлагања антицивилизацијског Закона о криминализацији клевете о којем се у НСРС расправља, најављено је и доношење закона који ће омогућити проглашавање, односно креирање листе непријатеља Републике Српске, рекао је предсједник СДС Милан Миличевић.

Република Српска 19.07.2023 | 13:57
“Кога не казни за клевету, власт жели да гони партијским законом"

Наравно да се овдје ради о томе да ће, оно што се евентуално не постигне криминализацијом клевете, вјероватно бити надограђено новим законом који је у најави и то је потпуно јасно, истакао је Миличевић.

Он каже да ако би такав закон у једном тренутку заиста ступио на снагу, као непријатељ Српске био би означен свако ко се не уклапа у владајућу матрицу СНСД размишљања или не жели да се покори наративу и политици те партије.

– Оног тренутка када се режими који егзистирају на просторима на којима не постоји довољно висок ниво развијености демократске политичке културе нађу у опасности, тада почиње њихово поистовјећивање са државом и народом којим владају.

Ту се, у суштини, ради о једној веома подлој и кукавичкој пракси емотивног приступа којој смо у протеклим деценијама итекако имали прилику свједочити.

Ствара се мит о угрожености земље и народа од домаћих и страних непријатеља, помиње се славна историја предака, а све то како би се замаскирала неспособност власти и катастрофални резултати чије се посљедице ”патриотског” дјеловања осјете деценијама касније – поручио је Миличевић.

Предсједник СДС каже да ће такве појединце или групе власт прогонити као државне непријатеље, одводити на испитивања и малтретирања – баш као што је то био случај у неким тоталитарним системима прошлог вијека.

– За стотине милиона евра које, као Република Српска морамо отплатити страним компанијама и фантомским фирмама, нису криви ни домаћи ни страни непријатељи него власт континуитета.

Захваљујући СНСД и њиховој деценијској политици, не постоји ни једна пора, ни један друштвени сегмент за који се може рећи да је бар лош јер је сваки, почевши од образовања и културе па до правног система и привредних активности – катастрофалан.

Чињеница је да ни једна власт не воли критику, али у том случају потребно је да се учини све да се радом и резултатима критичарима из руку избију аргументи, а не да се властита  неспособност  маскира репресивним законима и мјерама које немају везе са временом у којем живимо – закључио је Миличевић.

Он каже да јуришати у сталне сукобе, стварајући континуирану кризу и непријатеље, јесте стављање на коцку цијелог народа што аутократска власт зарад властитог интереса управо и ради.

– То што Република Српска тоне у међународну изолацију захваљујући СНСД и његовим сателитима је потпуно очекиван слијед последица, а кривити све друге за властите промашаје у најмању руку је неукусно. Да се међународна заједница није умијешала у политичке токове у БиХ крајем прошлог вијека и инсталирала Додика, Република Српска би сигурно изгледала боље, а имала и више становника. Као изданак међународног интервенционизма у БиХ,  Додик је морао знати како му размишљају стари пријатељи, а не да сада за изолацију у којој смо се нашли криви управо њих – нагласио је Миличевић.

Било какво стављање САД, ЕУ, Њемачке и њихових дипломата као и домаћих слободномислећих људи, новинара и политичких неистомишљеника на црне листе непријатеља, каже Миличевић, неће помоћи да Република Српска направи искорак и постане боље мјесто за живљење.

– Чињеница да се увреде и лажи, које у јавности већ увелико износи корумпирана власт, карактеришу као једини ”вриједносни суд” најбољи је доказ како ће изгледати практична примјена Закона о криминализацији клевете и ко ће све имати привилегију да се нађе на црним листама које, вјероватно, већ и сада постоје у неким тајним ладицама – закључио је Миличевић.

(БН) 

 

 

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Па да

19.07.2023 14:04

Опет иди код Баје на састанак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

19.07.2023 15:34

Не признајем ни један закон сем закон Партије,давно је то неко рекао знате ли ко је тај?

Name

Јовика

19.07.2023 14:12

Милане ћути, сви могу да држе.лекције о моралу овој банди осим тебе, шта си председниче учинио да се рјешите Додикових слуга из редова СДС као што је криминалац Василије Перић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

19.07.2023 14:13

Браво Милане за видјење ситуације, са Вуканом , Јеленом, Љубисом П,Игором Ц, Миланко М, мозете доста урадити за народ РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дс

19.07.2023 14:25

Реци господине милицевицу јел ти мислис да република српска није угрозена .да ови на власти измисљају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ДС

19.07.2023 15:16

Није Република Српска ни од кога угрозена, осим од менталитета мрзње и измисљања, њених политицара на власти. Цега се ти бојис? Да цес бити мањи Србин, ако имас другације погледе и размисљања од људи на власти. Намјерно казем људи на власти, а не политицари, само зато да се спустите на земљу, и не стварате од њих никакве хероје, и национална незамјенљива блага. Е, сад какви су људи, то је вец за другу тему.

Name

Хе Хе

19.07.2023 15:34

Чим су успјели да нас угрозе, значи да имамо неспособну власт, неби они могли да нас угрозе да власт ради исправно, у интересу народа и ентитета ! Земљак, ако је ико угрожен, угрожени су они на власти, све је мање и мање простора (лове) за маневрисање, чак га нема никако, е то је већ угроженост !

Name

Ненад-Нострадамус

19.07.2023 15:36

@Дс.да ли ти је позната она народна,,Бозе сацувај ме од пријатеља од непријатеља цу се сам одбранити;То знаци не пласимо се непријатеља,али лазних патриота се морамо да пласимо .

Name

Ре

19.07.2023 15:37

РС је угрожена од секте. Све су опљачкали и уништили. Народ су иселили и захваљујући таквима као ти сви испаштамо. Који ментални склоп мораш имати да би подржавао дезертера који је милијарде опљачкао? Ми смо угрожени од власти! Зна се ко Милановића кући доводи...

Name

РЕ

19.07.2023 16:23

РС је стално угрожена и да није ових патриЈота на власти давно би била укинута.Додик и његове патриЈоте се јуначки боре,као лавови,да сачувају РС.Они су стално на првој линији фронта и успјешно одбијају све бруталне нападе на РС 😂🤣😂🤣😂🤣.

Name

борац

19.07.2023 16:58

Ако јесте није угрозена због Милана вец због Додика али ти даље гласај за њега и оцекуј добро.

Name

Ре Дс

19.07.2023 19:00

Реци ти нама од кога је Република угрозена,а ми цемо теби и таквим лудацима које је убиједио манипулатор Додиг реци да је он и његова политика највеци фактор који изазива тензије и који умисља али једним дијелом нас уводи у проблеме и вјестацки нам ствара непријатеље јер само тако вас лудаке дрзи на узици

Name

Младен

19.07.2023 14:33

Сем сто сваки дан критикујете,радители ви иста друго,ниста нисте бољи од црвене секте,И ва је добро на дрзавним јаслама,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

19.07.2023 14:40

Била би ми велика част и задовољство да ме болесни режим у Републици Српској прогласи за непријатеља и издајника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

19.07.2023 16:07

Па ако ниси присталица Снсд-еа или неке коалиционе странке нема потребе да те прогласавају издајником то се подрзаумијева

Name

СТАТИСТИЦАР

19.07.2023 16:39

ИЗ КОГ СЕ СНА ТИ МЛАДЕНЕ БУДИС.ПА ЉУДИ РАДЕ СТО ЈЕ У ЊИХОВОЈ МОГУЦНОСТИ,ВКАСТ ИМА СВЕ ПОЛУГЕ И НА ЊИМА ЈЕ ИДГОВОРНОСТ,А КАКО СУ ДИСЛИ ДО ВКАСТИ ГИВОРИ ЦИЊЕНИЦА ДА ЈЕ РЕПУБЛИКА СРОСКА ДОСЛА ДО ПРОСЈАЦКОГ СТАПА,НЕЦЕ ВИСЕ НИКО ДА КУПИ ОБВЕЗНИЦЕ НА ДОМАЦЕМ ТРЗИСТУ,А НИКО НЕЦЕ ДА НАМ ДА ЈРЕДИТ ЈЕР СМО ПРЕЗАДУЗЕНИ У ОДНОСУ НА ОРИВРЕДУ КОЈЕ НАЗАЛОСТ И НЕМАМО.

Name

Сале

19.07.2023 15:16

То им је тај нацин да нас потопе у сиромаство а себе подигну у јос веце милионере

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

19.07.2023 16:16

Никаква то није власт то су обицни паразити

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОY

19.07.2023 16:23

Ова драма и смијурија око закона о клевети служи како власт неби морала да објашњава како набавити 5 милијарди к.м.које фале у буђжету да би био ликвидан.Наредна година ће показати да је Р. С.банкротирала,то је једина истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

19.07.2023 17:58

Јајара из сдса..хтео би да добије који поен..а подржо до сада све 1 закон који је Додик лично предложио.То опозиција?то брука.

ОДГОВОРИТЕ