Путин открио о чему је причао са Пригожином

Проблем правног статуса приватних војних компанија је компликован, рекао је руски предсједник Владимир Путин, пише "Комерсант".

Свијет 14.07.2023 | 08:46
Путин открио о чему је причао са Пригожином

"То је посебно питање које се односи на легализацију. И о том питању треба разговарати у Државној Думи, у влади. То није лако питање", рекао је шеф руске државе.

Путин је такође изнио свој став о догађајима од 24. јуна, када је оснивач и вођа руске плаћеничке групе Вагнер покренуо побуну и домарширао на 200 км од Москве. Према његовим ријечима, за руско друштво је све било једноставно и очигледно.

"Обични војници Вагнера су се борили достојанствено, тако да... За жаљење је чињеница да су били умијешани у ове догађаје... Да тако кажем, веома прецизно...", нагласио је Путин.

Што се тиче састанка 29. јуна са представницима Вагнера, Путин је рекао да им је понуђено неколико опција за запошљавање.

Ријеч је, између осталог, о служби под вођством њиховог команданта са позивним знаком Седој (Седи).

Иако нема званичне потврде, Седи је према писању дијела руских медија надимак Андреја Николајевича Трошева, пуковника специјалне полиције СОБР у пензији, пише "б92".

Он је био падобранац, и учествовао је у рату у Авганистану и Чеченији.

Током заузимања Палмире 2016. године, и за заслуге у борби против Исламске државе, награђен је орденом Хероја Русије пренијеле су "Новости".

(Новости)   Фото:Профимедиа

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пипи дуга царапа

14.07.2023 13:14

Пригозин ти је једини који је напредовао, заузимао. А остали твоји војници изгубе за сат.. Бруке. Руска војска је неспособна, руководство. Путко издајник

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковач Александар

14.07.2023 16:57

Еее... Пипи, Пипи. Ништа плиће нисам одавно прочитао, а глупих, антируских и антисрпских коментара не недостаје у овом медијском простору.