Трагедија: Дјечак од четири године се утопио у Драви

Четверогодишњи дјечак утопио се данас око 14 часова у ријеци Драви у Осијеку. Дјечак је нестао на подручју Доњег града, код некадашње осјечке Творнице кожа.

Свијет 12.07.2023 | 21:02
Трагедија: Дјечак од четири године се утопио у Драви

Глас Славоније незванично сазнаје да је дјечак током игре упао у простор између двије даске и нестао. Мајка је видјела како је ријека још два пута избацила дјечаково тијело на површину, прије него што је нестало, преноси Индеx.хр.

Осјечанин Вук Огњеновић, који живи недалеко од мјеста несреће, испричао је за Глас Славоније како је чистио своју терасу кад је схватио да се нешто догодило.

"Чистио сам терасу и чуо како је нетко вриснуо неколико пута, чуо сам урлик за урликом и прва ми је помисао била да некога силују на другој обали. Урлици су били јако гласни, готово нељудски, и нису престајали. Истрчао сам и наишао на жену која је била у води готово до врата", казао је.

"Од шока је несувисло причала и нисам је могао разумјети што говори. Претпоставио сам да је дијете у питању, иако сам се надао да није. Говорила ми је и показивала: 'Ту, ту, ту!', а ја сам јој рекао да ћу ја отићи мало низводно и ићи према њој. Говорила ми је: 'Не, не, не! Ту сам га сада видјела!'", додао је.

"Пливао сам према њој неких 50-ак метара узводно, онда сам ишао између понтона и размицао их и ногама пипао између чамаца. Отрчао сам према војарни па сам се враћао.

Послије сам још једанпут ушао у воду и покушао га наћи. Сусједа која је исто чула урлике и дотрчала успјела је из ње извући да је ријеч о дјетету од четири године. Мислио сам да сам тражио маленога десетак минута, но рекли су ми касније да сам трагао за њим више од сата", истакао је.

Тврди како се у једном тренутку и сам запетљао испод понтона па је морао одустати од потраге.

На лице мјеста су стигли и полицијски рониоци који су наредних сати претраживали околно подручје.

Око 16:45 су недалеко од мјеста нестанка пронашли тијело.

Док су припадници трагали за дјететом, ХГСС-овци су из чамца упозоравали све оне који се пловилима крећу ријеком да се одмакну што даље од десне обале ријеке како би олакшали потрагу.

Мајка дјетета је возилом хитне помоћи превезена у Клинички болнички центар Осијек, преноси Индеx.хр.

(Агенције)  Фото: Вечерњи.хр/ Сузана Лепан Штефанчић

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

+

13.07.2023 12:28

Сунце мало. Нека га анђели чувају. Искрено саучешће Породици.

ОДГОВОРИТЕ