Додикова пијачарска игра, дошла до црвене линије

Реагујући на данашњи нагли заокрет у политичком курсу и Додикове изјаве по којима више није упитан територијални интегритет и суверенитет, као ни европски пут БиХ, лидери опозиције истичу да је на помолу Додиково повлачење и нова политичка трговина. Додик се повлачи ручну јер је досегао црвену линију, сматрају и аналитичари.

Република Српска 12.07.2023 | 19:59
Додикова пијачарска игра, дошла до црвене линије
Очигледно је кренуло већ виђено. Имам осјећај да је Додик спреман за политичку трговину и нове одлуке у НСРС. Већ виђена представа, каже предсједник ПДП Бранислав Бореновић.
 
„Имам осјећај да се Додик повлачи, да он тргује да тражи неку сламку спаса за неке своје потезе у које нас је увукао заједно са своји партнерима из „тројке“ и једним дијелом међународне заједнице. Све су они ово закомпликовали па нека и разрјеше ситуацију у коју су нас довели јер је заиста врло тешка по Републику Српску.
 
Немамо судије у Уставном суду, избацио је Србе из Уставног суда, Додик је избацио Србина из савјета министара, дао му мјесто у управи. Врло неозбиљно и оставио је без министра Републику Српску , данас смо најзадуженији и данас Рпеублика Српска не добија грант средства.“, изјавио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.
 
Предсједница Народног фронта, Јелена Тривић, каже да Милорад Додик не зна шта хоће и да води „пијачарску политику“.
 
„Мислим да он још није изашао из те пијачарске политике, нека се не уврједе часни људи који свој динар зарађују радећи на Тржници али држава и вођење државе није пијаца. Оно што је сигурно да како год се заврши ова политичка криза, Република Српска ће бити на губитку јер ју је Додик гурнуо у позицију да је регионални проблем.“ ,рекла је Тривићева.
 
Додикове изјаве су на фону политичког лицемјерства, и служе за дневнополитику употребу, каже аналитичарка Тања Топић.
 
„Ми имамо да је та врста политичког лицимјерства обиљежје политичког понашања овдје. Ја ћу подсјетити, ако ћемо се фокусирати на ову задњу кризу за коју се каже да је најдубља криза, а везана је управо за Уставни суд БиХ.
 
Крајем јуна Милорад Додик је рекао да је СДА исламизирала политички систем БиХ и делегитимисала Уставни суд заједно са странцима. Данас чујемо да је СДА била врло конструктивна у ранијој политичкој сарадњи и много конструктивнија него данашњи коалициони партнери „тројка“. , подсјетила је Топићева. 
 
Она подсјећа и да је Додик донедавно бакировцима називао сваког ко је имао било какаву сарадњу са СДА, а сада мијења мишљење о тој политичкој опцији.
 
„За све политичке опоненте из РС који су у једном трненутку сарађивали и и били у једној врсти коалиције или партнерства са СДА , да су етикетирани, оптуживани, да су бакировции да су издајници који не прате ту српску патриотску линију у политици.
 
Данас слушамо другачије изјаве тако да те изјаве немају константу, оне се мијењају у зависности од дневнополитичке употребе и видимо да оне служе увијек заправо за повлачење ручне у оном тренутку када досегнете ту такозвану црвену линију по којој се ова политика креће деценијама.“
 
Сви саговорници су јединствени у оцјени да је Додик поново спреман на повлачење након још једне у низу политичких криза које је сам изазвао неодмјереним изјавама и одлукама чије доношење је иницирао у НСРС.
 
 
(БН)  Фото: Тwиттер

Коментари / 54

Оставите коментар
Name

Марко

12.07.2023 20:07

Хахаха, да има опозиције не би радио ста хоце ..Навуце увијек опозицију кад су му потребни ..Вец видјено..А ви и даље позурите и дајте му подрску, поготово сдс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билy Питон

12.07.2023 21:33

Ова опозиција је стварно бједна, пијачар их насанка причом о патриотизму, имате ли ви памети у опозицији ,он је ратни профитер.Јадни сте

Name

Тито

12.07.2023 22:30

Опозиција је на нивоу основне школе, срећа да нису власт.

Name

Зворник

12.07.2023 23:16

Јесте ли Насера Орица довели у Алумину? Нека вам се за траг не зна. Олоси.

Name

Идеално

13.07.2023 00:36

Једино Јелена и Вукан би се прихватили власти да воде Р. Српску, остали или неће или не смију... То је тако годинама, опозиционари се ухљебе, мало саопштавају ово и оно и тако четири године до следећи избора...

Name

Чуј он је благо..

13.07.2023 04:41

Мислио је ваљда како је растурио национално благо

Name

ре

13.07.2023 07:41

Опозиција је млитава, посвадјана, гледа само своје интересе и јалова! Цињеница је да неки из опозиције проведосе цијели зивот на јаслама дрзаве(нпр. Бореновиц, Црнадак и сл). Било би добро да лидер опозиције буде Вукановиц и да он одлуцује ко це ста радити а не Јелена која је разрусила опозицију и Бореновиц који са Драском проводи Симбиозу. Засто Бореновиц не спомене тениске терене и 50 милиона потросених узалуд и не само то него 50 милиона приказаних а стварно утросених пар милиона. Засто то не критикује?

Name

Па

13.07.2023 09:09

Наравно , да опозиција неће да контрира овима из режима , јер имају у својим редовима сличних , а можда и горих , а поготово се то односи на СДС , који су се обогатили у рату и наравно и послије рата , имају пуно ратних профитера , имају пуно неписмених , а имају купљене дипломе , чак и факулултета и зато увијек вагају и тобоже супротстављају се режиму , а у ствари подржавају режим и то увијек када је режиму најпотребније . Једини прави опозиционари су Вукан и Јелена Тривић , који се још увијек држе подаље од режимлија и треба да остану такви , какви су . Да је СДС јако близак режиму , доказ је и тај , да је половина врха секте , коју неко још назива и снсд , управо дошла из СДС и да су прилично гласни , али само у борби против народа , дакле , ако треба нешто отети од народа , ако треба шта опљачкати , ако треба уништити , ту су међу водећима .

Name

Па

12.07.2023 20:10

Шта друго очекивати од овог смлатоње?Јадно је само то,што и даље слепци неће и не желе да виде којим путем овај шљам води РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.07.2023 20:10

Лопуза и битанга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,Миле

13.07.2023 08:47

Да је,Миле битанга,знају и врапци,а,да му здушно помаже опозиција,и то је опште познато. Од опозиције имамо извјестиоце,умјесто да се боре,да зауставе хаос који нам изазива криминална власт!!! Опозиција,грађани,међународна заједница...сви му дају вјетар у леђа,како би до краја испунио задате обавезе,при насилном доласку на власт!!! Опозицијо!!!Ако не желиш,или,немаш снаге да се избориш са олошима,имај бар толико части да се повучеш са свих функција!!! Ви нас још више укопавате,и шаљете на пут без повратка!СИКТЕР,БАГРО!!!

Name

Бијељина

12.07.2023 20:12

Додо је за Вас институција . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.07.2023 20:24

Јадна је он институција. А ти си још јаснији кад подржавам највећег непријатеља Срба. Опљачкао и уништио РС.

Name

Ре

12.07.2023 20:32

Он је институција за оне испраног мозга и глупане који не виде даље од свог носа.

Name

40 британских обавештајаца

12.07.2023 20:32

Е моја људино,да ми је твој мозак да и ја одморим мало!

Name

Др

12.07.2023 20:37

И за тебе је . Добицес и сендвић! Оно људи сто ваља је отисло. Наравно да за ове остале мозе бити институција. Ми цемо зарадити пензију а васа дјеца и родбина ста це кад сендвица нестане?

Name

ЦХ

12.07.2023 23:08

Мишки ти ли си?

Name

Он је

12.07.2023 20:13

Изрод српског народа он и његови дупелизци из снсд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

12.07.2023 20:14

Сада је прави тренутак да Додик добровољно оде са политицке сцене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 британских обавештајаца

12.07.2023 20:34

Да,да оде у руке истражних органа,реалност!

Name

ре реалност

12.07.2023 20:50

Незамисливо !!!

Name

Ма

12.07.2023 20:18

Ко висе вјерује највецем лазову и манипулатору сем ових његових полтрона као сто су Стевандиц, Дајиц Зуниц о и остала лоповска братија заједно са својом армијом гласаца ,ми нормални сигурно не само цекамо да видимо са која це цијена бити та сулуда идеја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.07.2023 22:15

Не вјерују ми ни они,али су са њим због материјалних интереса.

Name

СОНЕ БЛ

12.07.2023 20:22

Јадни ви и поцињете и заврасавате са Додиком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле коњ

12.07.2023 20:39

Није пијацар, вец накупац. Да Јелена, постали сте регионални проблем. Не мозе се против цијелог свијета, да нико не ваља само ви. Но, није само Додик крив. Крива је опозиција која га слиједи у стопу и добар дио градјана сто га подрзавају или цуте. Докле год се цути, кривица је колективна, на залост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.07.2023 11:14

За твоју информацију ни сви чланови секте га не подржавају. Пака полтрона и оних испраног мозга њега подржава. Јелена је анонимус, а побиједила увјерљиво и то без пара и подршке ПДПа. Они су јој радили о глави. Нико није имао петљу да му стане на црту. Јелени свака част за храброст. ЦИК и странци су га изабрали, с не народ. Међународној заједници одговара такав профил личности, која нема образа, поштења, карактера, стида, итд.

Name

Хехе

12.07.2023 20:39

Види Гицка, ни африцка куга га неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алф

12.07.2023 20:59

Овај додо не вади хахахахахах Фрајер цитаво вријеме тргује само да му се одобри који кредит да мозе презивити на власти у томе је цијела поента а он це за узврат потписати ста год странци зеле.Навуко глупу опзицију на танак лед само тако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуливер

12.07.2023 21:03

Додик зна како стоје ствари у свијету и тако се понаса. Политицки. А зна и како да искористи своју позицији за свој дзеп. У сустини да Реп Српска има ста боље да понуди то би понудила. Додик је оптимално рјесење. Не гласам јер су сви исти. Срби, Хрвати и Босњаци. Само им дајте власт и новац и постану преко ноци високи ко Бог. Христ је ситна риба за њих. Христ је једино фаца за заостале који вјерују у те глупости о евандјељу које је у Риму сроцено. Св Петар и Павле. Они су у истину били јако лоси људи, искварени али посто су главни јунаци то мора да се позлати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А знас ти ону

13.07.2023 07:40

Нису криви примитивци... криви смо ми... путуј Европо!

Name

ПИЈАЦАР

12.07.2023 21:09

АМА НАРОДЕ ТО ЈЕ ПРЉАВОСТИНОМ ЗАДОЈЕН.ДА ТАКВОГ ФУКАРУ МОЗЕ ЗЕНА ИЗРОДИТИ . ФУЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЈАЦАР

12.07.2023 21:10

ИСПОД ТЕЗГЕ ЈЕ РОДЕН ..ЗИВИО И РАДИО И ОДГАЈАН НА ПИЈАЦИ ЛАЗУЦИ НАРОД ДА СЕ ПАПРИКЕ ПЕЛЦУЈУ У ЉЕВЦУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

12.07.2023 21:24

Браво за господина Додика саце он вас ухакати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је

12.07.2023 21:57

Најбољи ријалит играц у РС и свијету, па зна се национално благо, врти празну прицу данима, окупи све око себе у центру је пазње а у ствари ста год казе лазе

Name

Лана

12.07.2023 21:27

Важно је да је добио регресирано гориво,јел неби имао зашта да купи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алф

12.07.2023 21:30

Ја не знам како народ није одавно сконтао да Додик цитаво вријеме закухава како би му странци дали мало повољније кредите да мозе презивити а он це за узврат потписати ста треба.Зна Додик добро докле смије.Ево одмах се смиро цим је НАТО индиректно реко само пробај...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

12.07.2023 21:42

Његова политика је посери па лижи. Он упорно и константно сере само смо ми ти који плаћамо цех. Заслужили смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РП Миркан

12.07.2023 23:15

Додик је увијек био и остао уз свој народ и са својим народом и он ће увијек бити ту док год народ могне издржати

Name

Загонђија

12.07.2023 21:46

Додик је за Босне и Херцеговина бољи и искренији нек пропали опозиционари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац Бијељина

12.07.2023 21:57

Милокрад и Данијела Ђукин нису успјели отети Бијељину од народа..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

12.07.2023 23:05

ТРОСИТЕ ВРИЈЕМЕ И РИЈЕЧИ НА ЊЕГА. ОН ЈЕ КО ВЈЕТРЕЊАЧА. БЕЗПРЕДМЕТНО ЈЕ ТРОСИТИ НА ЊЕГА РИЈЕЧИ. ТОЛИКО ПУТА СЛАГАТИ ПА ПОЛИЗАТИ СВЕ ТО, ТО ГОВОРИ О КАРАКТЕРУ ЧОВЈЕКА. АКО ИМАШ КАРАКТЕР ЧОВЈЕК СИ И КОЛИКО ТИ ЈЕ КАРАКТЕР ЈАК ТОЛИКИ СИ ЧОВЈЕК. ОН ЈЕ ЈЕДАН МИШИЋ, ЗЕКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лале Куртон

12.07.2023 23:11

Овај Стевандић изгледа као дер пе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

12.07.2023 23:26

ОВО ЈЕ НЕ ВЈЕРОВАТНО КАКО СЕ ЦОВЈЕК ИГРА СА СВИМ И СВАЦИМ.ОВАКАВ ЛИК СЕ ПОЈАВИ ЈЕДНОМ У ЗИВОТУ.ТАКО СЕ ЗАРАДЈУЈЕ ОГРОМАН НОВАЦ.БРАВО ЗА ЊЕГА.КОМЕНТАРИ ОДНОСНО КРИТИКЕ СУ СУВИСНЕ ЗАТО СТО СЕ УНАПРЕД ЗНАЈУ.ОН ЈЕ БОГ.ОВА ПОЛИТИКА ПРОЛАЗИ КОД ОВАКВЕ ПОПУЛАЦИЈЕ СТАНОВНИСТВА ГДЈЕ РАДИ КО СТА ХОЦЕ .МНОГИМА ЈЕ У ОВОМ ХАОСУ ДОБРО ЗАТО СТО СЕ СВЕ ОТЕЛО КОНТРОЛИ .НИКОГА НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ СТА ЦЕ БИТИ НЕГО СТА ЈЕ САДА. СВАКО ЛАЗЕ, КРАДЕ ,УЛАЗИ У НЕ БИТНЕ СТВАРИ ,СВЕ ЈЕ БОЛЕСНО ТРУЛО НЕ ПРИРОДНО.ДОКЛЕ ТО НИКО НЕ ЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

12.07.2023 23:53

Милорад је срцем и дусом за БиХ.Таквог мајка висе нерада.Браво Велики Баја нек они прицају ста хоце.Ти си права јунацина које це народ БиХ да опјева.Зивио ти нама Миле јос 100година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

13.07.2023 00:02

До појаве Додика нисам вјеровао да Крајина може изњедрити такву јајару и фукару. Не само Крајина, било која област, било који етнос, дио људске расе. Ништа псу није свето сем новчаника му и вјероватно његове штенади.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драскицеви свједоци

13.07.2023 04:59

По слици би се рекло да је досла до црвеног комбија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.07.2023 06:20

Доодик је глуп за политику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бас цудно

13.07.2023 07:45

Бас цудно да руководилац комуницира с тиристом из иностранстранства.Љубазан цовек према гостима...xуxу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова наша опозиција

13.07.2023 07:56

Су обична телад или кјаве. Они ништа живо незнају проговорити осим о њему Додику. Да зло буде веће они нама причају о њему само оно што нам он исприча прије њих. Хахаха, какви папагаји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

13.07.2023 08:15

То је пијачарска политика,окупио око себе лопове и мрвичаре и вичу само хаха,хаха

Name

БОY

13.07.2023 10:34

Или је од лоше ракије или је почео да се дрогира под старе дане. Додик мијења причу као и чарапе а има само један циљ а то је да сачува оно што је опљачкао и отео од грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пијачар

13.07.2023 16:44

Све тачно. Није вриједан, да се о њему ишта више каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О

13.07.2023 23:36

Сад це изборна година и нови циркуси. Јој кад крену ови снсд-овци да се довлаце "препоносни" на улицу и уста пуних брањења националних интереса да потписују петиције и бране РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грант

14.07.2023 18:09

Па све милионе и грантове купи додик и свита лопова око њега,њима је и даље супер а Народ је на издисају.

ОДГОВОРИТЕ