Суд потврдио оптужницу за смрт малене Џене

Тужилаштво Кантона Сарајево саопштило је да је потврђена оптужница за смрт малене Џене Гаџун.

Босна и Херцеговина 11.07.2023 | 15:44
Суд потврдио оптужницу за смрт малене Џене

Кантонални суд у Сарајеву потврдио је оптужницу Тужилаштва Кантона Сарајево против Суада Рожајца, Нине Јовановић и Јасмине Халимић. Суад Рожајац оптужен је за тешко кривично дјело против здравља људи и кривично дјело несавјесно лијечење, док су Нина Јовановић и Јасмина Халимић оптужене за кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења – саопштено је из Тужилаштво КС.

Подсјетимо, малена Џена је 2021. године упућена на рутински захват.

Рутински офталмолошки хирушки захват љекара ординације др. Халимић у стоматолошкој ординацији др. Бејтовић са изнајмљеним анестезиологом др. Рожајцем и неверификованим апаратом – завршио је фатално, смрћу малене Џене.

Џена је пала у кому и хитно превезена на Педијатријску клинику КЦУС, гдје су се љекари борили за њен живот шест дана.

Како су љекари КЦУС рекли тада, према ријечима родитељима Амиле и Муриса, маленој Џени је само срце радило, мождане ћелије и плућа су били ван функције.

(Н1) Фото:Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мирослав

11.07.2023 16:02

Оптужени могу побећи, опрез? Тако је из бонице у Градишкој, анестезиолог после смрти родиље, побегао у Словенију. Кад је све уређено са дистанце, дошао лепо човек на суд, суд га уветно осуди, и он оде у Сло. Питам се знају ли у Сло., да је осуђен због маломарности и стручне грешке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

11.07.2023 20:57

Само зато што је неко оптужен не значи да је и крив. А јавност треба да се уздржи од коментара који окривљују оптужене (јер сви знамо како судови раде), као и од доношења закључака само на основу изјава једне стране. Ако неко жели да суди, нека чује шта оптужени имају да кажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само се суздржавај

11.07.2023 22:35

и моли Бога да не дођеш тим стручњацима у руке.