Ко је Ђоковићев ривал у другом колу Вимблдона?

И поред тога што је већи дио програм другог дана Вимблдона померен за трећи, Новак Ђоковић ће у другој рунди у среду одиграти меч са Џорданом Томпсоном.

Тенис 05.07.2023 | 11:26
Ко је Ђоковићев ривал у другом колу Вимблдона?

Ноле је релативно лако елиминисао Педра Качина у провм међусобном дуелу, а сада ће по први пути играти и са тренутно 70. играчем на АТП листи.

Домаћој јавности не толико познато име, Томпсон је током каријере још увијек остао "кратке руке" када је у питању АТП пехар, али познат је као врло незгодан тенисер на трави, као што смо већ и писали у најави потенцијалних "мина" у главном жријебу трећег Гренд слема у сезони.

Да се вратимо ипак мало уназад. Томпсон је рођен у Сиднеју и са четири године почео је да се бави бијелим спортом, уз свог оца Стивена, који је тенсико тренер. Током јуниорских дана важио је за коректног тенисера, достигавши 18. позицију, а највећи успјех остварио је у дублу заједно са Ником Кирјосом, са којим је играо финале УС Опена 2012. године.

Годину дана касније постао је сениор. Већ 2014. је дебитовао на Аустралијан Опену и полако је кренуо његов успон преко Челенџера до топ 200, затим и топ 100 2016. године, када је и дебитовао на Вимблдону.

Након малих проблема, 2019. година је била вјероватно његова најуспјешнија, пошто је достигао високо 43. мјесто и играо своје прво финале АТП турнира. Наравно, на травнатој подлози Хертогенбоша савладао га је Адријан Манарино, међутим Томпсон је тада показqао да може много.

Током 2021. године остварио је највећи успјех на Вимблдону пласиравши се у треће коло побједама над Каспером Рудом и Кеијем Нишикоријем, али га је зауставио Иља Ивашка.

Нови успон започео је протекле сезоне, када је на Челенжеру Сарбитон, погађајте управо на трави, дошао до првог пехара послије 2018. док је у актуелној сезони дошао и до чак десетог трофеја на турнирима из ове категорије.

Осим тога, у актуелној години у Индијан Велсу је уписао прву побједу икада против тенисера из топ пет (Стефанос Циципас) и изгубио је у још једном финалу Хертогенбоша, другом у каријери, овог пута од Талона Грикспора.

Велики је фан рагбија и навијач Вест Тајгерса. Оно по чему је још врло познат јесу бркови, које је ипак у међувремену обријао.

У првом колу Вимблдона је након великог преокрета поразио Брендона Накашиму 3-2 и доказао да нико против њега не смије да се опусти, посебно не на овој подлози.

Његов и Новаков дуел заказан је као трећи на главном стадиону и неће почети прије 17:30.

(Телеграф.рс)   Фото:АФП

Коментари / 0

Оставите коментар