Покренута истрага због убиства младића у нередима

Француско тужилаштво отворило је истрагу о смрти 27-годишњег мушкарца, који је погођен пројектилом тзв. "флеш-кугле" за врИЈеме нереда у Марсеју у суботу, саопштило је тужилаштво у Марсеју.

Свијет 05.07.2023 | 07:38
Покренута истрага због убиства младића у нередима

Тужиоци су навели да је вЈероватни узрок смрти био силовит удар у груди пројектилом, који полиција користи за разбијање нереда, али нису прецизирали ко је пуцао или ко је власник пиштоља, преноси Ројтерс.

Мушкарац је преминуо у ноћи између 1. и 2. јула, у време док је Марсеј био захваћен немирима и пљачком, али тужиоци су рекли да није могуће утврдити гдЈе се мушкарац налазио када је упуцан нити да ли је учествовао у нередима.

Пушке са "флеш куглом" су дизајниране да буду несмртоносно оружје за контролу нереда које не продире у кожу, али је њихова употреба од стране полиције у Француској спорна, јер су пројектили довели до губитка очију, повреда главе и других траума, наводи Ројтерс.

Широм Француске је дошло до нереда након полицијског убиства тинејџера алжирског порекла у париском предграђу Нантер.

Највеће жариште у суботу било је у Марсеју, гдЈе је полиција испалила сузавац и водила уличне борбе са младима у центру града.

(Блиц)   Фото:Тањуг/АП

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зле доби

05.07.2023 08:49

Теско народу у злим временима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

05.07.2023 14:14

У злој држави са злим предсједником.

Name

Важно да

05.07.2023 16:07

У Русији мед и млијеко тече. Београд пун Руса.