Прича из Шилерове - Какву улогу је имала Цеца

"Играо сам ватерполо и тенис са њима. Јео са њима. Додуше никад нисмо ишли по кафанама. Можда два пута. Углавном смо јели код Душана Спасојевића."

Србија 04.07.2023 | 19:28
Прича из Шилерове - Какву улогу је имала Цеца

Новинар Градиша Катић један је од ретких људи који је отворено признао да је одлазио у Шилерову, и да се тамо дружио са Земунцима. Он је у исповести пред камерема открио шта је радио са Душаном Спасојевићем, кога је од политичара видео у Шилеровој и да ли је од њега добијао новац.

"Душан Спасојевић је био полицијски агент. Имао је полицијску значку. Заустави га полиција, он покаже полицијску легитимацију а испод седишта аутомати и пиштољи у торбицама. Спасојевића је занимало, што се тиче новина које сам уређивао, да се не напада Цеца јер је она српска мајка, његова најбоља другарица и велики лаф. Десило се једном да смо објавили нешто што није одговарало Цеци. И Цеца се њему жалила. Онда ми је он рекао да не објављујемо такве ствари."

- Па немој, молио сам те само једну ствар. Немој да објављујеш.

- Извини, промакло је. Неће се више поновити.

Бивши уредник "Идентитета", који је у једном тренутку купио Спасојевић, а који је касније и забрањен, рекао је да он од Спасојевића није узимао новац.

"Душан Спасојевић ми је 5-6 пута платио такси кад дођем тамо да ми он да неку информацију. Али паре није давао мени него таксисти. Једном сам био на скијање на Копаоник о његовом трошку. Осим тога никад један динар нити сам тражио нити сам добио од њега. А знам људе који су узимали хиљаде и хиљаде марака. Српски министар је у то време коштао од 5 до 50 хиљада марака. Невероватна је ствар да су се тада сви такмичили ко ће код њега доћи у Шилерову да се упознају. Сви су знали да је он широке руке био."

- Ко је од политичара долазио у Шилерову, ко се купао у базену, ко је пио виски?

- Да мене не би ликвидирали идемо на следеће питање. Ја не смем ни себи да кажем ко су ти министри који су долазили тамо.

- Каже како је опште познато да је долазио Чеда Јовановић.

"Видео сам га тамо. Чак сам причао једном телефоном са Спасојевићем па ми Душан дао Чеду да причам са њим. Било је то неспосредно после 5. октобра. Чеда је био човек за везу Земунског клана. Они су срушили Милошевића и довели Зорана Ђинђића на власт. Е како је та власт одмицала Ђинђић је покушао да их стави у нормалне токове, да паре које су узели од дроге да финансирају неке легалне токове. И на њихову, и на Ђинђићеву и на моју жалост он није успео да их уведе у легалне токове", рекао је Катић у емисији Голи живот.

Истакао је да је одлазио 2-3 пута месечно у Шилерову.

"Играо сам ватерполо са њима, играо тенис. Јео са њима. Додуше никад нисмо ишли по кафанама. Можда два пута. Углавном смо јели код њега кући, његова жена спремала. Ја нисам знао 90 посто ствари које су они радили. Ја сам знао оно што треба да знам и то сам објављивао у новинама", рекао је Катић и додао:

"Спасојевић је постао мегаломан у последње време па је стално говорио - ја сам најјачи, побићу све, убићу Ђинђића, убићу Чеду. Доводио сам неког посланика из ДС Милету Петковића око продаје тих неких каменолома и рибњака. Спасојевић је рекао једном приликом - овај Миле много добар човек али је у погрешној странци, он не зна да му је председник мртав. Нисам никад могао ни да помислим да ће тако нешто урадити."

На крају је потврдио да су му Земунци купили белу технику за усељење, да је  Легија је бескрајно духовит и занимљив човек и да су Земунци својевремено поклонили Војиславу Шешељу паре за председничку кампању и један пиштољ.

(<стронг>МОНДО) Фото: YОУТУБЕ/ПРИНТСЦРЕЕН/ГОЛИ ЗИВОТ ТВ ХАППY/МОНДО ЦРНА ГОРА/ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ТВ ХАППY/МУП 

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Србо

04.07.2023 19:48

Цеца звана поштење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

04.07.2023 20:02

Цеца,српска мајка. Такве мени нису ни даље рођаке,недај боже

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

04.07.2023 20:33

Двадесет година после иста прича

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инспектор Ламбе

04.07.2023 21:07

За Чеду прашка се зна да је шуровао за Земунцима, такође и Шешеља али ко је још долазио, Шилерова је срушена управо да би се сакрио траг к'о је ту био.. Мада кажу да постоје видео снимци..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.07.2023 21:41

О марво једна умјесто да ту лошу страну српске историје оставити по страни и не помињете да нам се други народи неби исмијавали, ви то потежете у јавности, срам да вас буде да то преносите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Марво

04.07.2023 22:29

Тако је! Умјесто да другим народима откривано лоше стране, ми ти радимо себи!? Како вас није стид! Издајници!

Name

Ре ре

04.07.2023 23:09

Зар треба да лажемо? Кријемо мафију? Да се љутимо на оне који говоре истину? Нема нама спаса са таквим размишљањем. Срам вас било.

Name

Ре РЕ марво

05.07.2023 09:14

ДА најбоље је све под тепих и да се лазем или да нас лазете а ми се правимо да вам верује о. Србин зиви у лази тако му је лаксе.

Name

Ре за Ре ре

05.07.2023 13:36

Што се онда правиш будала са својим питањима кад знаш да су сви они који су били дио земунског клана пресуђени и робијају вишедеценијске казне затвора!

Name

Баша Мркаљ

04.07.2023 22:07

Јуче читам да је главни ликвидатор Сретко Калинић оженио дјевојку од 27 лета, у Забели у Пожаревцу.. Још добио љубавну собу 😇🤣 А овај несретник Спасијевић под земљом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

05.07.2023 05:57

Чеда је покупио новац и дрогу из Шилерове коју је редовно посјећивао. Послије тога је срушио да уништи доказе. И данас се дрогира са том дрогом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

05.07.2023 07:49

Ста казе дјиндјиц патриота покушао да уведе паре од дроге он и чедо у л легалне токове јос продају Милошевића на Видовдан толико он њима са ким су сарађивали током су и заврсили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аркон

05.07.2023 09:17

Цеца је главна КУМА после смрти Аркана њој се сви политицари клањају иду на Славу итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђинџиц

05.07.2023 10:08

Сад су Цеца и Горица Додик српске мајке,јадна мајко на шта спаде појам мајка,све поштене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

05.07.2023 10:57

Ако су Цеца и Горица српске мајке па можеш онда мислити какву децу рађају.

Name

Маре

05.07.2023 13:25

Онај ко хвали некога, такав онај и хоце постат, ал му јос мало фали. Тако понеки хвале и русе, зна се ста воле

ОДГОВОРИТЕ