Љупко Петровић у индукованој коми, стање неизвијесно

Прослављени фудбалски тренер Љупко Петровић је у стабилном стању, али и даље је неизвијесно у ком правцу ће тећи опоравак, каже кардиохирург Миљко Ристић.

Србија 02.07.2023 | 17:08
Љупко Петровић у индукованој коми, стање неизвијесно

Тренер Љупко Петровић (76) је и даље у вјештачкој коми и његово стање је неизвијесно, али ја сам оптимиста, рекао познати кардиохирург Миљко Ристић.

Према Ристићевим ријечима, још се не може рећи да је ван животне опасности, али оптимиста је и нада се да ће опоравак тећи у добром смијеру. 

"Љупка знам приватно, а био је и наш пацијент, радили смо му нека испитивања. Погодило ме је то што му се десило. Колико знам, у стабилном је стању, тако да је то охрабрујуће, али не можемо више од тога рећи, надам се да ће све ићи у добром правцу. Нисам био у посјети, али добро сам информисан. Познајем га и лично. Код оштећења мозга принцип лијечења је фармаколошко продужавање коме, јер онда су најмање потребе можданих функција, за кисеоником и слично. Он је тренутно у вјештачкој коми. Морам да будем реалан - његова прегноза је неизвјесна. Мислим да ће он ипак изгурати, оптимиста сам. Најкритичнијих је било првих 48 сати, а он се за сада држи одлично", рекао је Ристић за Информер.

Прослављени тренер је у четвртак доживио најприје лакши, а потом тежи мождани удар, када је на аутопуту ушао у траку која је имала супротан смијер и изазвао је судар. Од шока се шлогирао и од тада лежи у болници.

(БН) Фото: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Љупко,Љупко

02.07.2023 18:02

Љупко,Љупко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стари мој

02.07.2023 19:03

И љупко отишо у оут, Па лик ладно пун гас,контра смјер ,ауто пут. Ја конто камиказа или самоубица . Далеко било ,ако је већ хтјео себи да науди ,бар да није неког другог убио.

ОДГОВОРИТЕ