Очекујем јачу офанзиву Куртија на КиМ и још жешћи терор

Председник Александар Вучић упозорио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти човек чије потезе рационално није могуће сагледати и који само жели да буде нови Енвер Хоџа или Володимир Зеленски. Вучић је забринут да би наредних дана, са појачаним ударима украјинске офанзиве, и Курти могао да појача терор над Србима.

Србија 02.07.2023 | 11:29
Очекујем јачу офанзиву Куртија на КиМ и још жешћи терор

Александар Вучић је на ТВ Прва рекао да се не може на рационалан начин сагледати зашто власти у Приштини нешто раде и оценио да Аљбин Курти само жели да буде нови Зеленски.

Вучић очекује велику офанзиву у Украјини у два смера, што ће, како је рекао, Курти искористити за још жешћи терор над Србима.

Председник је рекао да мисли да су Украјинци спремили више десетина бригада и да ће озбиљно пробити руске линије, уз огромне жртве.

Нагласио је да када то говори, не навија, већ говори шта мисли.

Очекују, објашњава Вучић, да се тиме промени ток ратовања пред самит у Виљњусу 12. јула, очекују да добију "карт бланш за НАТО".

"Када то крене, а очекујем да то крене сутра или прекосутра, наредних дана, онда ћете видети додатну офанзиву на КиМ. Зато молим Србе да се чувају, за све који мисле да би ти недљуди могли да крену на њих, да се склоне на извесно време, јер човек није свој. Плашим се да ће тај терор постати још жешћи, замислио је себе у улози Зеленског, новог великоалбанског лидера који ће објединити све албаснке земље и направити велики посао", упозорио је председник.

(Прва.тв) Фото: Прва/сцреенсхот

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СРБИН

02.07.2023 11:39

ЧУЈ ОВАЈ ОЧЕКУЈЕ ЈАЧУ ОФАНЗИВУ КУРТИЈА И ВЕЋИ ТЕРОР.ПА ЉУДИ ШТА ОВАЈ РАДИ.ОН ПОДРЖАВА НЕПРИЗНАТЕ ВЛАСТИ.ОН СВЕ ОЧЕКУЈЕ НИШТА НЕ ПРЕДУЗИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.07.2023 11:45

Да буди мало оптимиста.Немој све тако црно гледати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал факат

02.07.2023 11:48

Ако је он Зеленски, ко си онда ти?

ОДГОВОРИТЕ