Због ове "паметне виле" се Николина Пишек суди са Видојевом ћерком!

Витор Ристовић, познатији као Миша Гроф, отац покојног Видоја, у јеку медијског рата са снајом Николином Пишек више пута је истакао да је њој битно "само да се заврши кућа" коју је с покојним супругом почела да гради у Загребу.

Забава 28.06.2023 | 16:27
Због ове "паметне виле" се Николина Пишек суди са Видојевом ћерком!

Николина је после смрти мужа наишла на проблем због тога што не може да прода вилу у Загребу, јер је ћерка из првог брака њеног покојног мужа Видоја Ристовића поднела тужну против ње са захтевом да се имовина подели.

 

У питању је "паметна" вила од 400 квадрата са земљиштем од чак 1.600 квадрата. Николина ништа није хтела да препусти случају кад је реч о овој вили, па ју је у потпуности сама осмислила, по свом укусу и жељама, за разлику од стана у Београду, који јој се никад није свиђао и који је био уређен у "мушком" стилу, како је истицала, онако како је то Видоје желео.

ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/ИНСТАГРАМ
 
 

Она је у изради пројекта имала помоћ једне своје школске другарице, а посебно је занимљиво да је то једна од првих вила у Загребу која је изграђена да функционише по принципу праве "паметне" куће. У пракси, то значи да ће ова кућа сама производити потребну енергију и буквално "размишљати" уместо власника. Управо из тог разлога цела изградња и уређење се продужило.

- Колико је Николина залуђена опремањем виле и колико је мислила на све детаље уређења сведочи и то што је чак неко време бирала име за своју паметну кућу. Инсистирала је да вила буде енергетски самоодржива, штедљива и врло практична, па тако кућа преузима податке о температури и влажности ваздуха, а систем одлучује да ли је потребно заливање баште или одлеђивање степеница ако је хладно. Колико је далеко ишла у својим захтевима види се и по томе што је осмислила самоодрживи врт, где би вртлар долазио само двапут годишње да минимално ореже биљке - причао је извор "Курира", који је упућен у детаље градње.

Nikolina Pišek
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, ПРИНТСЦРЕЕН

Наш саговорник истиче да Николина уопште није дозволила да се њен супруг меша у декорисање овог простора, иако је он имао неке своје жеље и захтеве.

- Познато да Николина није волела уређење стана у Београду и да је тамо све било сређено по Видојевом укусу. У Загребу се само она питала за све, тако да је све замишљено у крајње минималистичком стилу, па су се тако користили само органски материјали, док за неку посебну декорацију и уметничке слике, које су Миша Гроф и Видоје годинама скупљали, није хтела ни да чује. У почетку се Видоје није слагао баш са свим њеним идејама, хтео је и он да се умеша и да лични печат уређењу куће, али је на крају одустао како не би дошло до свађе између њих. Зато је више времена и проводио у стану у Београду. Ту му је све било потаман - завршио је наш извор.

Иначе, Николина је покушала да прода вилу за 1.700.000 евра, међутим, због судског спора то није тренутно у могућности да учини.

(Курир.рс/Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар