У Француској полиција пронашла 40 оваца у стану!

У Француској је полиција открила 40 оваца, како је требало, у празном друштвеном стану у граду Ници на југу Француске. Животиње су биле нагуране у стан од 50 квадратних метара а цео стан је био обложен сламом!

Занимљивости 28.06.2023 | 15:49
У Француској полиција пронашла 40 оваца у стану!

Овце, од којих су две биле на клању, открила је полиција у недељу увече, која је на лицу места ухапсила двојицу мушкараца, саопштила је Ресорна управа јавне безбедности (ДДСП), потврђујуц́и информације дневног листа Нице-Матин.

Власти сумњају да су овце требале бити илегално заклане пре Курбан-бајрама, муслиманског празника жртве.

“Полиција је наишла на овцу која је вец́ била заклана у стану. Животиње су биле нагуране у неподношљивим условима за стање животиња у стану од 50 м2, са сламом на земљи”, објаснио је на брифингу за новинаре Ентони Боре, председник Азурне обале Хабитата.

Како би спречила нелегално коришц́ење упражњеног стана, стамбена заједница је поставила посебно обезбеђена врата. Током инспекције у петак, стан је и даље био празан. Службеници криминалистичке полиције наишли су на овце током акције у стамбеном блоку у недељу.

Нико није живео у овом стану који је донедавно био на располагању за мисију смештаја становника овог насеља који се рехабилитује. 

“У петак није било животиња у смештају. Овце су морале бити превезене на лицу места између суботе и недеље“, наставио је Ентони Боре, који је био изненађен што се ниједан комшија није жалио на то.

“Мислим да постоји нека врста омерте (кодекс ц́утања) у овом крају који је захвац́ен шверцом дроге“, додао је Ентони Боре, такође први заменик обезбеђења градоначелника (Хоризонс) Нице Кристијана Естрозија.

Округ Лисеронс, на истоку Нице, има око 2.000 становника у 645 домова, од којих ц́е 190 бити срушено и обновљено, а 410 је у фази рехабилитације, према програму са 34,5 милиона евра, рекао је социјални станодавац.

Преостале овце су предате узгајивачу у Марсељу.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар