Вучић разговарао са Фон дер Лајен о ситуацији на КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен о ситуацији на Косову и Метохији, посебно на северу покрајине.

Србија 27.06.2023 | 17:44
Вучић разговарао са Фон дер Лајен о ситуацији на КиМ

Вучић је на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав" навео да је председницу ЕК упознао са ставовима Срба на северу Косову и Метохије и захтевима за поштовање њихових права, која су свакодневно угрожена.

"Председница Фон дер Лајен је изразила забринутост због актуелног стања и тражила да учиним све да би дошло до деескалације", казао је Вучић у објави.

Како се наводи, у разговору је било речи и о сарадњи Србије и Европске комисије, односно Европске уније, а саговорници су закључили да она доноси корист обема странама и договорили наставак успешне сарадње.

Фон дер Лајен је раније данас телефоном разговарала и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, након чега је на Твитеру навела да је истакла хитну потребу за деескалацијом ситуације на КиМ.

Вучић и Курти јуче су имали телефонске разговоре са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном, који је такође затражио деескалацију.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Александар Вучић (@будуцностсрбијеав)

(Тањуг) Фото: Инстаграм/будуцностсрбије_ав

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ааа

27.06.2023 21:01

Ова иста вјестица и по изгледу и по понасању

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

28.06.2023 14:29

А мени некако личи на Зору Видовић...

Name

Неђо.29.06.2023

29.06.2023 23:07

Ништа није боља од прадеде ХИТЛЕРА.Шолц ништа није бољи од тебе,колико мрзите православље видивам се у очима.Враћатесе на место злочина...

ОДГОВОРИТЕ