У акцији "Холд" двије особе ухапшене - трговали људима

Припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су у оквиру акције "Холд" претресли стан и друге просторије у Градачцу и том приликом ухапсили двије особе због сумње на међународну трговину људима, а из Тужилаштва БиХ наводе да је у питању страна држављанка.

Босна и Херцеговина 27.06.2023 | 11:44
У акцији "Холд" двије особе ухапшене - трговали људима

Како су саопшили из СИПА, они су ухапшене привели у своје просторије због криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

"Приликом претреса откривено је и привремено одузето 3.000 конвертибилних марака, један лап топ, документација и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено кривично дјело међународна трговина људима" наводи се у саопштењу СИПА.

Наводе да је претрес реализован по налогу Суда Босне и Херцеговина и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине а у сарадњи са службеницима Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Службом за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Из Тужилаштва БиХ, кажу да је страној држављанки пружена здравствена и безбједносна заштита у Сигурној кући, те да је добила подршку за свједоке.

Осумњичене особе се терете да су жртву, искористивши њен тежак положај и чињеницу да се налази хиљадама километара од матичне земље, радно искориштавали до граница издржљивости, за различите послове, те да су јој одузели документе и ускратили слободу кретања.

(БН)  Фото: Принтсцреен

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

???

27.06.2023 11:47

А кад је бурле на реду?

ОДГОВОРИТЕ