У Хрватској траже забрану наступа Јелени Карлеуши и Аци Лукасу!

Из суседне Хрватске поново стижу негодовања због наступа српских певача, а овај пут "Из Домовинског покрета Каштела" реаговали су на Фејсбуку због најављених извођача који би овог лета требало да наступају на Барбаринцу - а пре свих им сметају Јелена Карлеуша и Аца Лукас.

Забава 26.06.2023 | 16:24
У Хрватској траже забрану наступа Јелени Карлеуши и Аци Лукасу!

Како наводе, ради се о археолошком локалитету с поморском и копненом археолошком зоном у Каштеланском залеву и омиљено је излетиште Каштелана, Врањичана, Солињана и Сплићана.

 

- И ово лето постаје мјесто забаве. Исланд оф Лове фестивал на оточићу Барбаринцу годинама је био техно-партијанерска оаза која је била посећена и запамћена по доброј забави. Диско острво ове године угошћује Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса и Хариса Џиновића. Домовински покрет Каштела сматра да овај музички правац не припада нашем поднебљу те како морамо чувати медитеранску и европску културу којој припадамо - поручили су.

Hrvatska, Jelena Karleuša, Aca Lukas
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

- Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а наведени извођачи припадају неком другом идентитету. Прљаво казалиште отворило је фестивал и након њих ће током јулу Каштелани, Врањичани, Солињани, Сплићани и бројни гости слушати Карлеушу, Лукаса и Џиновића, били у том тренутку на Барбаринцу или не били. Музика се шири заливом. Дужни смо чувати културно добро, а Град Каштела, који је издао концесију на заштићеном културном добру, требало би да води рачуна који ће се догађаји организирати на острву - наводе у објави.

Подсетимо, Јелена Карлеуша редовно има наступе у Хрватској, где је увек правила фантасичну атмосферу и њени наступи су увек крцати и клубови у којима наступа попуњени до краја.

(курир.рс/24сата.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар