Чести нестанци струје на подручју Бијељине (ВИДЕО)

Грађани Бијељине на дијелу далеководне мрежа од Гојсовца и Новог Села према Етно селу Станишићи суочавају се са честим нестанком електричне енергије. Проблем је присутан већ 20 година, кажу угоститељи, које ово највише погађа.

Република Српска 25.06.2023 | 20:59
Чести нестанци струје на подручју Бијељине (ВИДЕО)

Да струја нестаје једном или више пута седмично у 21. вијеку требало би бити незамисливо. Међутим у Етно селу Станишићи и околним домаћинствима, како кажу становници, то је уобичајна појава. Једина алетернатива су агрегати који много коштају, а још више троше.

Струја обично нестаје викендима, каже Милена Станишић угоститељ у Етно селу. "Тако да сви агрегати у данима кад имамо највише гостију и туриста, морају да буду укључени, а и сами знате колико агрегати троше.".

Власник Етно села Станишићи Борис Станишић каже да агрегати троше од 1.000 – 2.000 литара нафте.

"Није то занемарљиво и плус рачуне које на мјесечном нивоу плаћам по 50-60.000 КМ."

Проблем са струјом је константан и мало је дана без неких прекида, додао је.

Из Електро Бијељине, наводе да се преко поменутог далековода електричном енергијом напаја више од 60 трафостаница које су у власништву крајњих корисника дистрибутивне мреже и 2 трафостанице које су у власништву “Електро-Бијељине”.

“Већина крајњих корисника је изабрала опцију да самостално одржава електроенерегетске објекте који су прикључени на поменути далековод. Увидом у званичну евиденцију прекида у испоруци електричном енергијом од 1.1.2023. до 22.6.2023. године евидентирана су укупно два погонска догађаја који су довели до прекида испоруке електричне енергије у дане викенда”, наводи се у одговору Електро Бијељине.

Поред поменута два из Електро Бијељине евидентирали су још 6 прекида у испоруци струје од почетка године, због, како кажу, поправке кварова и прикључења нових корисника на мрежу. Са друге стране, Станишић упозорава да се надлежни морају озбиљније позабавити овим питањем, јер се неријетко дешава да усред нестанка струје телевизори остају без сигнала, а телефони без мреже, док угоститељски апарати доживљавају ударе и кварове.

"Ја не могу да се жалим на ту институцију, на ту кућу од ње практично сви живимо, али морају нешто да предузму" , упозорава Станишић.

А многа насеља у дијелу далековода од Новог Села према Дијеловима, имају исти проблем, али не могу приуштити агрегате, који коштају од 100.000 КМ до 400.000 КМ. Зато је крајње вријеме да се озбиљније приступи рјешавању, упозорава Станишић, додајући да би ремонт далековода требала бити банална ствар у 21. вијеку.

(БН) Фото: БН

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

лопаре

25.06.2023 22:08

У Лопарама је још црња ситуација, дистрибутивна мрежа је у распадању од како су довели тотално нестручне паразитске снсд кадрове гајица пре 9 година. Ликови ништа не раде само леже. Стубови и жице стари по 50-60 и више година од како је разведена струја. На њих ни електричари не смију да се попну, жице поспадале негдје и до земље. Сваки дан и по неколико пута нестаје струје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

25.06.2023 22:16

Казе додик није тито изградијо ниста све он дабогда немали сви струју гласај те за њега цувај те њега и његовог сина и опљацкане милијарде кад сте глупи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мито

26.06.2023 05:54

Е тако и у Зворнику а то је срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

26.06.2023 09:21

Иста ситуација у Јузној Африци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

26.06.2023 12:34

Нема то ко одржавати, нигдје доброг мајстора за лијека, све канцеларијски пацови и половни неквалификовани електричари.Битно је да они оду да се зајебавају за народне паре на радничке игре два дана.Ко ће онолике кркане наранити и напојити а вјеоватно и дати им по двије дневнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Монтер

26.06.2023 22:10

Није два дана, него четири, немојте да нам смањујете дане. Из електробијељине на игре је ишло само 120 радника, шта је то на 800 запослених.