Вучић: Нисмо стигли до врха ескалације, Курти неће стати

Нисмо стигли до врха ескалације када је у питању Косово и Метохија, рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 25.06.2023 | 11:16
Вучић: Нисмо стигли до врха ескалације, Курти неће стати

"Курти неће стати. Он неће Заједницу српских општина, ни овакву, ни онакву, неће никакву. Не жели да прихвати ниједан од принципа који је договорен 2015. године. Он жели да нас увуче у рат зато што жели да буде ратни лидер. Ријеч је о екстремисти, анархисти, који то жели у својој биографији. Он зна да није довољно што то жели он, већ жели да нас увуче у сукоб са НАТО", казао је Вучић гостујући на ТВ Пинк.

Вучић тврди да су у Приштини задовољни што је Кфору стигло појачање из Турске.

"Турци су озбиљно наоружали косовске снаге, које не смију да постоје по међународном праву, али баш брига и Турке и Запад за међународно право. Турци су им дали противтенковске ракете, Барјактаре, вучене хаубице. То све данас има КБС. Барјактаре нису до сада подизали, није им дао НАТО. Они имају термовизијску оптику, са великим дометом, и ми морамо бити веома опрезни, и да имамо адекватна средства уколико наш народ буде угрожен", рекао је Вучић.

Србија је одбила да купи турске "бајрактаре" јер су их продали Приштини, каже Вучић. За пет месеци стиже нам до 1.000 дронова камиказа које смо наручили на Блиском истоку, да одвратимо потенцијалног агресора, каже предсједник Србије.

"Многи питају зашто војска не улази на КиМ, шта уствари ти људи желе. Хоћете ви да идете доле. Али то није да прошетате до Аутокоманде, и да држите лажне патриотске говоре. А тада то нећете. Хоћете да то ради професионална војска. А када би први војници стигли у ковчезима, онда би викали то није наш рат. Ми морамо да пазимо, и да бринемо о томе шта ће рећи и Запад и Исток. Нико у земљи се није запитао како то да су западњаци промијенили став. Не вјерујем им ни ја искрено. Али шта уствари хоћете", рекао је Вучић.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Србо

25.06.2023 11:35

Хоћемо да такав демагог напусти позицију на којој је сад , шта раде криминалци на КИМ, ко је убио Оливера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.06.2023 12:45

Господине,за сваки сукоб требају двије стране,колико причате да сте толико радили сад небо били у ситуацији да питате Кутија јели смијете пријећи границу!

ОДГОВОРИТЕ