СИПА: Спријечено кријумчарење људи у Посушју и Зворнику

Припадници граничне полиције Горица, 22. јуна 2023. године, спречили су кријумчарење тројице држављана Републике Турске и држављанина Ирака на подручју општине Посушје у селу Митри.

Република Српска 23.06.2023 | 14:34
СИПА: Спријечено кријумчарење људи у Посушју и Зворнику

Кријумчарење је откривено приликом контроле такси возила, марке “дачиа”, регистарских ознака БиХ.

Због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело “Кријумчарење људи”, о догађају је обавијештен дежурни тужилац Тужитељства БиХ. Према његовој наредби, осумњичени И. Ћ. је испитан у својству осумњиченог због сумње у почињење кривичног дјела “Кријумчарење људи” из чл. 189. КЗ БИХ.

Привремено му је одузет мобилни телефон, а извјештај о почињеном кривичном дјелу бит ће предан Тужитељству БиХ. Кријумчарене особе су предане Служби за послове са странцима ТЦ Љубушки. У току је рад на предмету.

На подручју Зворника спречено кријумчарење 18 држављана Авганистана

Припадници граничне полиције Зворник, уз асистенцију припадника Државне агенције за истраге и заштиту СИПА, 23. јуна 2023. године, спречили су кријумчарење 18 држављана Авганистана у мјесту Зворник – градска капија, сектор А-3.

Обављајући редовне послове и задатке у надзору државне границе на наведеном локалитету, осматрањем критичног дијела ријеке Дрине, примијећена је већа група миграната на чамцу који се кретао из смјера Републике Србије у БиХ. Брзом интервенцијом полицијских службеника, особе су стављене под контролу.  

(БН)   Фото:СИПА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Питање

23.06.2023 15:27

А како су људи стигли непримећени од Авганистана до Зворника?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

23.06.2023 15:33

Јесу ли ови у зворнику сами себи организовали прелазак? Не видим да је неко ухапшен.

ОДГОВОРИТЕ