Елек од Владе Српске тражио земљиште за ОЦ

– Олимпијски центар „Јахорина“ тражио је од Владе Републике Српске да му уступи више од стотину дунума земљишта у власништву Српске како би га ОЦ „Јахорина“ продао и дошао до прихода за сервисирање текућих обавеза и враћање кредита, потврђено је за ЦАПИТАЛ из Владе РС.

Република Српска 22.06.2023 | 17:58
Елек од Владе Српске тражио земљиште за ОЦ

Према тврдњама нашег извора из Владе РС, тај захтјев је одбачен, а идеју о продаји земљишта чија вриједност на слободном тржишту премашује сто милиона КМ реализоваће Влада.

„Предсједник Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељко Елек вршио је велики притисак на Владу и на Правобранилаштво РС како би се „Јахорини“ дало стотину дунума атрактивног земљишта на олимпијској љепотици. Међутим, Влада није подлегла притисцима, али ће ићи на продају земљишта на Јахорини, а добијена средства ићи ће у буџет, умјесто на рачун ОЦ „Јахорина“, каже наш извор.

Он додаје да је Влада на посљедњој сједници задужила министра трговине и туризма Дениса Шулића да до сљедеће сједнице припреми информацију и информише Владу о земљишту на Јахорини у власништву Српске које је до сада прометовано, углавном преко Угоститељског сервиса РС.

С друге стране, Недељко Елек још једном је показао своју бахатост, осионост и отворену нетрпељивост према главном и одговорном уреднику ЦАПИТАЛ-а Синиши Вукелићу, преноси <стронг>Цапитал.

(Цапитал) Фото: ОЦ Јахорина