Хрватске градске власти опет забраниле цајке и српски турбофолк!

Градске власти Ђурђевца, места у Хрватској, забраниле су извођење тзв. цајки, српске турбофолк и популарне поп музике, током одржавања традиционалне 55. по реду манифестације „Пицокијада“.

Забава 21.06.2023 | 17:19
Хрватске градске власти опет забраниле цајке  и српски турбофолк!

Ова манифестација ц́е бити одржана од 21. до 25. јуна, али по јасно прописаним правилима. Угоститељи ц́е моц́и да раде током 24 сата дневно, али зато не могу да пуштају музику по властитом избору.

„У угоститељским објектима који се налазе на Тргу св. Јурја и Староградској улици у Ђурђевцу за време одржавања културних приредби може се изводити само примерена традиционална и забавна музика“, саопштено је интернет страницама градских власти.

Хрватски портал Дневник је ову информацију протумачио да се заправо жели спречити да се у центру града пуштају тзв. цајке, како се у хрватској популарно назива турбофолк и сва поп-музика која долази из Србије.

Како ц́е власти одлучити шта је забавна музика и да ли ц́е довести неке музичаре стручњаке да о томе просуђују власти Ђурђевца нису открили, констатује портал и примец́ује да није наведено ни како ц́е кршење ових правила бити санкционисано.

Duško Kuliš, Ana Bekuta, Dragan Kojić, Zorana Mićanović
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, ДРАГАН КАДИЋ, СХУТТЕРСТОЦК

Подсећања ради, пре неколико месеци, Драган Којић Кеба, Зорана Мићановић, Ана Бекута и многи други, такође су наишли на забрану власти Хрватске, а томе је брујао регион.

(Курир.рс/Спутник)

Коментари / 0

Оставите коментар