Нова банка уручила донацију Кошаркашком клубу инвалида „Врбас”

Кошаркашки клуб инвалида „Врбас” добиће посебно дизајнирана спортска колица за игру на кошаркашком терену, у чијој набавци је учествовала Нова банка АД Бања Лука. Донација је уручена са циљем развијања друштвене свијести о правима, потребама и потенцијалима особа с инвалидитетом, који се односе и на равноправно и активно укључивање у врхунске спортске и рекреативне активности.

Република Српска 21.06.2023 | 09:48
Нова банка уручила донацију Кошаркашком клубу инвалида „Врбас”

Донацију је уручио руководилац корпоративних комуникација Стефан Пајић, који је том приликом изјавио: ”Задовољство нам је подржати клуб са традицијом дужом од двије деценије, током које су постали најбоља екипа у кошарци у колицима у овом дијелу Европе. Циљ донације коју уручује Нова банка је да омогући боље услове рада Клуба, јер ова посвећена група људи заслужује нашу подршку”.

Донацију су преузели капитен кошаркашког тима Биљана Недић и предсједник Клуба Маринко Умичевић. „Захваљујем се Новој банци и њеним представницима, јер су препознали наш рад и труд. Ово су значајна средства која ћемо искористити за набавку колица за једног од наших играча Владу Швраку. Кошаркашки клуб инвалида 'Врбас' понос је Бање Луке и Републике Српске и заслужује овај вид подршке”, рекао је том приликом Умичевић.

Нова банка је у план друштвено одговорних активности уврстила подршку Кошаркашком клубу инвалида „Врбас”, јер је препознала настојања Клуба да се особе с инвалидитетом третирају тако да се и у раду и у спорту поштује њихово људско достојанство. Уз одговарајућу опрему, кошаркашки тим биће у могућности да у први план стави потенцијале и могућности својих чланова

(ПР)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србо

21.06.2023 11:14

Нека наше Нове бане, Наше и Атос, шта би сад за обавезнице да њих нема, могу лагано ,зарада 50 милиона за пет година.

ОДГОВОРИТЕ