Звезда побиједила Партизан, играће се мајсторица

Кошаркаши Црвене звезде победили су Партизан у четвртом мечу финала АБА лиге резултатом 68:56.

Кошарка 20.06.2023 | 21:31
Звезда побиједила Партизан, играће се мајсторица

После прве две утакмице у којима је Партизан успешно одбранио предност домаћег терена, Црвена звезда је у друге две урадила исто то.

Сада су били бољи од "вечитог" ривала у једном мечу који је обележила велика борба и мали број поена.

Утакмица је почела поенима Матијаса Лесора са ниског поста да би после неколико поседа Звезда одговорила преко Филипа Петрушева и његовог закуцавања.

Партизан се нешто боље снашао на старту ове утакмице и у свом ритму повео са 12:6 након поена Зека Ледеја из скраћеног корнера, а онда следи "црна серија" и велики број празних поседа, а на другој страни рапсодија.

Све је почело тројком Огњена Добрића и серијом 12:1 је Звезда добила прву четвртину резултатом 20:13, а онда следи још тврђа четвртина у којој је Звезда пет минута била без поена, а за седам минута кошарке видели смо тек 11 поена и то укупно.

Успела је Звезда да се тргне и да овај квартал преокрене серијом у финишу да би на полувреме отишла са 32:24 и то на крилима Факунда Кампаца који је већ тада био двоцифрен са 10 поена, док је Партизан предводио Кевин Пантер са 6.

У другом полувремену је Звезда наставила да игра како њој одговара, а Огњен Добрић је био кључна фигура црвено-белог тима пошто је имао 14 поена у том делу меча (укупно) и донео свом тиму +17.

Звезда се мало опустила у наставку, а Партизан успео да смањи заостатак и серијом 7:0 коју је иницирао Аврамовић смањио на 49:39 пред крај трећег дела сусрета.

Имао је домаћи тим двоцифрену предност у већем делу четвртог квартала, али је Партизан успео да се спусти на пет поена заостатка и чак је Кевин Пантер промашио тројку која је могла да донесе -2 и потпуну драму.

Било је тензија у финишу, мало и међу играчима што је унело и конфузију међу судијама који су имали неке чудне одлуке вечерас, а онда и нови проблеми које су правили Звездини навијачи да би се на крају све мирно завршило.

Звезда је на крилима Факунда Кампаца победила Партизан, смањила на 2-2 и у четвртак од 20 часова играће се мајсторица.

Најефикаснији је био Кампацо са 21 поеном, а у Партизану је Егзум имао 12.

(Б92) Фото: Старспорт.рс

Коментари / 0

Оставите коментар