У овој згради живи станара као у једном мањем граду!

Стамбена зграда у Кини, под именом “Регент Интернатионал” у Хангџоуу, позната је по највећем броју станова али и станара који бораве у једној згради, на свету! Ова зграда се може упоредити са једним малим градом, јер у њој живи невероватан број људи!

Занимљивости 20.06.2023 | 15:29
У овој згради живи станара као у једном мањем граду!

У њој у сваком тренутку живи између 11.000 и 22.000 људи! Док неки тврде да може да прими односно намењена је за 30.000 људи!

Смештена је у граду Киањианг Центури, централном пословном округу Хангџоуа, “Регент Интернатионал” је у облику слова С првобитно је дизајнирана као луксузни хотел, али је касније претворена у колосалну стамбену зграду, са собама претвореним у хиљаде врхунских стамбених станова.

Импресивна зграда је висока 206 метара и има од 36 до 39 спратова, у зависности од тога на којој се страни налазите, а као и свака самостална заједница, има низ погодности и послова.

Попут огромног ресторана за храну за њених десетина хиљада становника, као и базене, бербернице, салоне за маникир, супермаркете средње величине и интернет кафее. У згради можете пронац́и све што вам је потребно, тако да технички не морате ни да излазите напоље.

Према чланку кинеске новинске агенције Сина, мањи станови без прозора обично се изнајмљују за око 220 америчких месечно, док се вец́е јединице са балконима могу изнајмити за око 550 долара месечно или више. Судец́и по ужурбаној атмосфери, Регент Интернатионал има доста станара.

Ова зграда са највећим бројем становника на свету нуди више од 260.000 квадратних метара простора, горе споменута стамбена зграда је једна је од највец́их те врсте у Кини.

Број становника је предмет дебате на кинеским друштвеним мрежама, али судец́и по броју соба и спратности, процењује се да у згради у сваком тренутку живи између 11.000 и 22.000 људи неки кажу да може да прими и до 30.000 људи!

<див цласс="цоде-блоцк цоде-блоцк-дефаулт цоде-блоцк-4 цоде-блоцк-параф4-десктоп-адм"> 

Дизајнирана од стране Алициа Лоо, главног дизајнера другог хотела са седам звездица на свету, хотела “Сингапоре Сандс”, зграда “Регент Интернатионал” је свечано отворена 2013. године и брзо је постала једно од најпопуларнијих здања у Хангџоуу.

Вец́ина његових становника су млади професионалци који су недавно завршили факултет или су пред дипломирањем, али можете пронац́и и младе инфлуенсере као и мала предузец́а.

Фотографије и видео снимци Регент Интернатионал-а почели су да постају вирални на западним друштвеним мрежама прошлог месеца, а неки постови су прикупили милионе прегледа. Вец́ина људи је одушевљена бројем становника, а неки изјављују да су одрасли у градовима са мање људи него што колосална зграда може да прими.

На крају погледајте и ви сами видео (мало је лошијег квалитета али то једини мало ддужи оп.аут) и процените колико и зашто носи неслужбену титулу зграде са највише становника и станова на свету:

<ифраме титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/НнпЗЦоБМФТИ" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-оригwидтх="560" дата-оригхеигхт="315" дата-мце-фрагмент="1">

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар