Ово је херој који је спасио дијете из набујале ријеке

Права драма одиграла се јуче у селу Јунковац надомак Лазаревца, када је дечак Ј. С. (15) упао у набујалу Турију! Присебношћу мештана, а посебно Владана Страчевића (51), извучен је из потока који је носио све са собом.

Србија 17.06.2023 | 14:35
Ово је херој који је спасио дијете из набујале ријеке

Све се збило касно поподне. Дечак је сео на бицикл и кренуо код друга који је преко потока, у другом крају села. На запрепашћење мештана и полиције која је ту дошла јер је вода носила све пред собом, а претила да ће и мост преко Турије, тек свршени осмак је за тили пролетео бициклом поред свих. Нико није стигао ни да се отрезни шта је било, а он је већ скренуо ка мосту. Али, вода га је однела и пре него што је стигао до моста.

- Упао је у воду, струја, која је била прилично јака, однела га је до неког трња и ту је успео да се ухвати за грану! Вода је била огромна, бар 1,4 метара. Паника је завладала, општи хаос. Скупило се нас 15-ак из села, узели смо вренгију, то је онај дебели конопац којим се везује сено. Везали су ме око струка, ушао сам у воду, а остали су држали вренгију да ме вода не однесе. Ишао сам по води неких 50 метара и пробио се до њега. Он је успевао да се држи изнад воде, није кукао, ћутао је. Дошао сам до њега, везао сам га, па су нас извукли - прича за Курир Владан Старчевић.

Иако се борио за живот, дечак је успео да се једном руком држи за дрво, а другом да сачува бицикл! Из потока су извучени и дечак и бицикл!

Кад су га извукли из набујале Турије, мештани умотали у ћебе, пресвукли, а Владан је потом позвао његову мајку.

- Зовнуо сам Весну, која ми је рођака, рекао сам јој да не брине, да је све у реду, али да дође до моста. Дошла је одмах, била је преплашена кад је видела сина и чула шта је био. Важно је да је дете добро и да се све добро завршило. а никоме није било свеједно, село још не може да се отрезни шта је било и шта је могло да се деси. Ипак, се све добро завршило - каже Владан.

Курир Фото: Приватна архива 

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xxx21xx

17.06.2023 15:02

Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циталац

17.06.2023 18:44

Свска цаст добри људи, Бог вас благословио

Name

+

17.06.2023 16:29

Свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види,види

17.06.2023 19:16

А није га светац спасио? Сада ће овог прогласити свецем и чекамо да нам објаве нејгиво васкрснуће након смрти. Па вријеме је да се и тај феномен докаже, зар не!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.06.2023 22:48

Магарац један, твој коментар је дегутантан и не односи се на ово хумано дјело. Своје глупо мисљење, своја не вјеровања задржи за себе,

Name

Ре види види

17.06.2023 22:51

Бјежи будало

Name

Браво

17.06.2023 20:22

Живи и здрави били... Добро чини и добру се надај

ОДГОВОРИТЕ