Нови детаљи тешке несреће, познат идентитет страдалих

Двије особе иницијала Д.К. (67) и Д.В. (71) смртно су страдале, а 13 је повријеђено на локалитету Засад поље на улазу у Требиње када се аутобус из Бањалуке, који је превозио просвјетне раднике на излет, буквално закуцао у зид куће.

Република Српска 17.06.2023 | 12:54
Нови детаљи тешке несреће, познат идентитет страдалих

Све се, према ријечима Срђана Вукановића, портпарола Окружног јавног тужилаштва Требиње, догодило јутрос око 6.40 у улици Тврдошкој, која је иначе дио магистралног пута Требиње – Љубиње и пролази кроз приградско насеље Мостаћи, а аутобус је најприје ударио на десну страну у брдо, а затим га је силина удара пребацила на другу страну, у камени зид дворишта куће Фазлагића.

“Возач аутобуса аутопревозника ‘Лукајић травел’ из Бањалуке, који је и погинуо са још једном од путница, која иначе није просвјетни радник, превозио је просвјетне раднике запослене у Основној школи ‘Георги Стојков Раковски’ из Бањалуке и ударио у брдо, након чега је дошло до заокретања аутобуса на другу страну”, рекао је Вукановић, након што је дежурни тужилац на лицу мјеста обавио увиђај.

Он је појаснио да је свих 13 повријеђених путника превезено у Болницу у Требиње гдје су сви збринути и стабилног су здравственог стања, нико није у животној опасности, док је двоје смртно страдалих превезено у Просектуру Требиње, гдје ће се извршити обдукција, а преглед возила је обавио овлаштени вјештак и не зна се још стање техничке исправности.

Начелник Одјељења хирургије са ортопедијом Владо Рашевић је потврдио пријем свих пацијената, од којих је, како каже, троје задобило теже тјелесне повреде.

“Три пацијената зу задобила теже тјелесне повреде, а од тога је један збринут у Јединици интензивне његе и он је задобио прелом десне бутне кости, док су остала два на Одјељење хирургије јер је један задобио прелом кука, а други грудног пршљена. Остали пацијенти су задобили лакше тјелесне повреде и надамо се да ће они сутра напустити нашу болницу”, рекао је др Рашевић, напомињући да се они са тежим тјелесним повредама прате, али ни они, нити ико од осталих није животно угрожен.

Сам власник куће у чији се зид закуцао аутобус, др Суад Фазлагић каже да је њега и његове укућане пробудило лупање које се зачуло два пута, али су у први мах помислили да је буку произвео вјетар који је нешто оборио.

“Тек када смо чули напољу гласове видјели смо да је била несрећа и да је аутобус пробио зид, а са стране куће се улица и не може видјети, већ се мора ићи около, тако да док смо ми схватили шта се дешава већ су дошла кола хитне помоћи и помагала унесрећеним“, каже др Фазлагић за Независне новине

Напомиње да су се овакве ствари дешавале и раније, јер је у близини кривина, а возачи возе брзо, тако да је сам овај зид прије десетак година на сличан начин рушен, само је овога пута био дебљи и боље учвршћен.

Будући да је у неким ранијим скупштинским сазивима био одборник у локалном парламенту, доктор Фазлагић додаје да је у два наврата у скупштини упозоравао да се на овој путној дионици треба ограничити кретање возила, тим прије што на овом путу често има и људи који се крећу пјешице, али се туда гони и стока која се спорије креће.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/yЕx3мГГмРXА" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<спан стyле="цолор: #000000;">БН 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

бл

17.06.2023 13:20

Нема младих возаца,све сте растјерали по свету па морају возити стари возаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

17.06.2023 13:58

Ем што возе стари возачи ме што људи возе ненормално дуге релације. Дође из Србије након два сата крене за Црну Гору. Муљају са тахографима и са картицама. Полиција прави акције на контролу брзине а кад су направили акцију да контролишу возаче аутобуса и камиона односно да контролишу вријеме управљања. Код ове несреће јасно је као дан питујете цијелу ноћ онда возите кроз Попово поље које вас у зору додатно успава заспете и то је то. Неби ме изненадило да се на обдукцији изјасне да је умро од срчано удара

Name

Нн

17.06.2023 14:16

Зао ми је погинулих, али овај возац је раније имао озбиљне здравствене проблеме, па је питање како је добио љекарско за Д категорију?

Name

За Нн

17.06.2023 15:43

Или заспао, или срчани удар, нема трећег!

Name

НАРОД

17.06.2023 16:54

Нека почивају у миру Божијем 😢што пензионер вози?ј?ош већа туга, добије 400КМ па има се може се.Милораде СРАМ ТЕ БИЛО! СРАМ БИЛО ВЛАДЕ, ДРЖАВЕ,ПРЕМИЈЕРА,БОКИ-ЗОКИ ДРУШТВА ,ИМА ЛИ КРАЈА ПРОКЛЕТСТВУ, СВЕ ЋЕ ВАС ЂАВО ОДНИЈЕТИ😡

Name

Ненад

18.06.2023 15:19

Мозда куца нема градјевинску дозволу или је једноставно ограда истрцала на пут и ударила у аутобус.Па има ту доста ствари који требају да се испитају.Медјутим нити настрадале моземо да озивимо,а рањенима барем моземо да санирамо ране.Ако је возац 72 године,а вјероватно послодавац га је питао мозес ли ти да возис,а он наравно одговорио да мозе.Ту се уопсте закон није питао,а сви знамо ста писе у закону.

Name

оља

17.06.2023 14:33

За ове треба одговарати онај ко је дао љекарско овом старом пензионеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

17.06.2023 23:15

И млади возачи не смију тако дуго возити Лазаро вози Херцег Нови -Бања Лука али увијек са два возача, сами знате када идете на море да вас ту сан хвата када сунце излази ...

Name

мара

17.06.2023 14:38

Умор, заспао за воланом, лудило иде до те мере да неке туре за најудаљеније делове Грчке до којих има и 1.500 км у једном правцу возе два возача тамо и назад све у 48 сати без да преспавају нормално када стигну на дестинацију и сутрадан да крену, него истоваре једну туру и опет назад исти дан враћају другу туру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

17.06.2023 15:45

Па тако свагдје, и ја кад долазим из Швајцарске исто возе 2 возача и мијењају се, било који да је превозник!

Name

WОX

17.06.2023 15:18

Ре. Нн. ТИ ШТО КОМЕНТАРИШЕШ КО МУ ЈЕ ДАО ИЛИ ДОПУСТИО ДА ВОЗИ У ТИМ ГОДИНАМА. И СВИ ШТО КОМЕНТАРИШУ ЈЕЛ ПЕНЗИОНЕР, ЈЕЛ СТАР ЈЕЛИ ИМАО ПРИЈЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ПРОБЛЕМЕ. КАКО СЕ НИСТЕ ЗАПИТАЛИ ЗАШТО ЈЕ ПЕНЗИОНЕР СЈЕО ЗА ВОЛАН. ЈЕСТЕЛИ СЕ ЗАПИТАЛИ КОЛИКА МУ ЈЕ ПЕНЗИЈА. МОЗЕСЛИ ЗИВЈЕТИ ОД ТОГА И КАКВА МУ ЈЕ СИТУАЦИЈА У КУЋИ И ИМАЛИ БОЛЕСНИКА У КУЋИ. КАКО НЕ НАПИСАШТЕ ДА ОВА ПРОПАЛА ДРЗАВА Т. Ј. ВЛАСТ ЛОПОВСКА СВЕ НАС УНИЗИЛА, ПОНИЗИЛА. БИЈЕДНЕ ПЕНЗИЈЕ, БИЈЕДНЕ ПЛАТЕ КОЈЕ НИСУ ДОСТОЈНЕ ЗА СОЛИДАН ЗИВОТ. А ВОЗАЧ ДОБАР ЧОВЈЕК ПОШТЕН КОЈИ СЕ БОРИО СА НЕДАЋАМА. ЧОВЈЕК МОРАО ДА РАДИ. ИСКРЕНО САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нн

17.06.2023 15:58

Пензионери сједају за волан зато сто су послодавци малим платама растјерали радникеу ЕУ. Сто се тице ове пропасти од дрзаве сувисмо је коментарисати.

Name

РЕ ВОX

17.06.2023 16:42

Свака част за коментар

Name

Биги

17.06.2023 17:04

Да тако ке,фаце бистрее воду,представи се именом и презименом,најлаксе је критиковати нн....стиди се.

Name

Ре wоx

17.06.2023 17:33

Па је ли то проблем оних настрадалих путника колика је возацова пензија и мозе ли зивјети од ње. Лупас глупости и оправдавас трагедију. Свим лицима који напуне 65 година одузети Ц и Д категорију. Такви људи не могу ни не смију управљати возилима ције многе зивоте могу угрозити. А ви власници превозних фирми дајте добре плате возацима (бар 2000 евра) па цете засигурно имати младе и добре возаце. Сви хоце да се богате на устрб радника.

Name

Праведник

18.06.2023 07:00

Боље да је био гладан пензионер и сједио куци,него сад како је просао и повео са собом јос једну особу а 13 здравствено остетио.

Name

Сјенина

17.06.2023 15:55

Од ових пензионера не може да се живи. Радите све и свашта и на све пристајете. Сјебате нам плате и дневнице скорз. Свима вама треба одузети дозволе. Кад нисте до сада зарадили не треба вам ни сад. Све сте уништили и сад би опет нас да јебете

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сјенина

17.06.2023 21:23

СРАМ ТЕ БИЛО ТВОГ КОМЕНТАРА!

Name

ТЕ РЕ WОX

17.06.2023 21:25

Е ти млади возе за земље западне европе, нису будале да овдје возе за 1,200КМ и да возе док су живи.

Name

Овако

17.06.2023 17:57

Возац од 67 година. Како је то законски дозвољено уопстеее

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако Реплика

18.06.2023 05:54

А како Зора Видовић може са 69 година Водити комплет Финанције ТКЗ,Владе РС е,и из дана у дан Води народ у провалију,и ником ништа??? Како ТКЗ предсједник има потврду од ПСИХИЈАТРА,да је у опсајду а још увијек је на челу РС а,и држи све конце и кормила јаке Републике РС е, како нека објасне Народу, и још много Како???

Name

Педја

17.06.2023 21:20

Жао миње настрадалих породицама искрено саучешће. Разлог што возе пензионери је тај да би млад човјек положио возачки испит за Д категорију кошта 1800 КМ ако положи из првог пута, затим мора да купи државни који кошта 1300 КМ, па затим мора да плати лиценцу која кошта 300 КМ што значи да би били возач ,,Д,, категотије тррба да имате 3000 КМ. А ко то има да да. Сад кад се оде за њемачку не тррба вам државни из Широког па ће те тек видјези колико ће возача хвалити. А треба казнити сваког доктора који да љекарски особама преко 65 год. Да могу бити професионални возачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошко

18.06.2023 02:08

Мој отац нема потребу да ради јер је пензионер,али не вриједи он тврдоглав каже да је у пуној снази и да је бољи од много млађих. Има 68 година вози путнички комби.Није њему потребно због новца да ради јер мајка као љекар,а и он имају више него добре пензије, али кад он себи нешто умисли не вриједи се расправљати.

ОДГОВОРИТЕ