Ово су најчуднији свадбени обичаји: Забавни и шармантни

Међу свадбеним обичајима широм свијета има оних који су увредљиви и бизарни, али и забавни и шармантни.

Занимљивости 17.06.2023 | 10:06
Ово су најчуднији свадбени обичаји: Забавни и шармантни

Ово су земље које имају неке од најчуднијих свадбених обичаја:

Њемачка

Један од чуднијих обичаја је коришчење моторних тестера. У Њемачкој, наиме, младенци уживају у традицији сјечења дрвеног дебла. То је задатак који симболише њихову снагу да се суоче са будућим изазовима у браку. 

Румунија

У Румунији од младе се очекује да нестане прије вјенчања. Наиме, традиција је да младу прије венчања "киднапују" пријатељи и чланови породице. Да би је вратио, младожења треба да плати откуп, али и да покаже разне романтичне гестове. Један од њих је и пуњење чаше шампањцем. 

Италија

У овој земљи младенцима се дарују ораси, који симболишу плодан и дуг живот. Такође, гости на италијанском вјенчању добијају зашећерене бадеме као поклон. А један од обичаја је засипање младенаца ситним комадићима папира. 

Венецуела

У овој земљи младенци тајно напуштају забаву. Традиција је да се младенци искраду са свог вјенчања без поздрава са гостима. Вјерује се да им то доноси срец́у.

Јапан

Испијање вина на вјенчању не звучи превише бизарно, али у Јапану је традиција да чланови породице пију усклађено. Млада и младожења најпре отпију по три гутљаја из чаше, а затим то исто чине њихови родитељи.

Перу

Свадбена торта у овој земљи има траке које висе са стране. Свака трака је причврћена за привјезак који се налази унутар торте. Једна трака причвршћена је на копију бурме. Ако имате срећу да баш ваше парче има траку повезану са бурмом ви сте сљедећи који ће се вјенчати, вјерују Перуанци.

Куба

У већини земаља свијета је обичај је да млада плеше са свим гостима. Али на Куби плес има своју цијену. Гост који плеше са младом дужан је да закачи новац на њену хаљину. Ова свадбена традиција постоји да би се младенцима олакшало да плате вјенчање и медени мјесец. 

Независне новине <спан стyле="цолор: #000000;">Фото: Агенције 

Коментари / 0

Оставите коментар