Након тријумфа Пикси открива како побиједити противника

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је послије побједе над Јорданом (3:2) да је његова екипа добила утакмицу оног тренутка кад је одлучила да побиједи.

Фудбал 17.06.2023 | 08:18
Након тријумфа Пикси открива како побиједити противника

Србија је у пријатељском мечу у Бечу тешком муком савладала Јордан 3:2, головима Јовељића у финишу дуела.

- Нешто што смо очекивали, добар амбијент, лепа утакмица, преокрети и маестралан Јовељић? Да ли то значи да ће бити стартер у Бугарској? Да. Види се да је у такмичарској форми, има феноменалан осјећај за гол, поготово када лопте долазе са стране, трећи гол је заиста маестрала у стилу највећих голгетера данашњице - рекао је селектор Пикси и додао:

- Ми смо подијелили минуте, измјене у наставку су донеле потребну пас игру, добили смо мирноћу, контролу и чини се да смо погодили. Оног момента када смо одлучили да добијемо утакмицу, ми смо побиједили. Играчи нису хтели да се помире са чињеницом да изгубе утакмице, показали су карактер, нису желели да прихвате пораз и квалитет је дошао до изражаја - рекао је Стојковић.

Осврнуо се селектор још једном на навијаче који су у великом броју бодрили "орлове".

- На крају нисмо жељели да пошаљемо навијаче кући незадовољне, заслужили су да виде побједничку Србију. Ераковић? Феноменално се снашао на другој стативи, закуцао је лопту у мрежу. Нисмо навикли да дефанзивци често постижу голове, али показао је осјећај, нашао се на другој стативи и постигао је гол - рекао је селектор и додао:

Понављам, све ово је за нас додатно самопоуздање за оно што нас очекује у Бугарској. Навијачима хвала, били су феноменални, заслужили су ову побједу. Ову страницу затварамо и окрећемо се Бугарској. Сутра ћемо гледати њихов меч против Литваније, али фокус је сад на Бугарима. У Разграду ће изаћи најјачи састав - закључио је селектор Стојковић.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дзо Бл

17.06.2023 09:49

Кад се муците са Јорданом онда вам нема будуцности за јаце екипе. Одбојка,Косарка,ватерполо то вреди гледати и навихати за Србију. Футбал не.

ОДГОВОРИТЕ