Оцу ученика који је ранио наставника одређен притвор

Општински суд у Лукавцу одредио је једномјесечни притвор оцу дјечака који је у сриједу пуцао из ватреног оружја у наставника у Основној школи "Лукавац Град".

Босна и Херцеговина 16.06.2023 | 18:02
Оцу ученика који је ранио наставника одређен притвор

Он је осумњичен за кривично дјело запуштање или злостављање дјетета или малољетника и кривично дјело неовлашћено набављање, држање и продаја оружја и битних дијелова за оружје.

Пиштољ из којег је 13-годишњак пуцао, како истрага досад упућује, припадао  његовом преминулом дједу, а дјечаков отац га по процедури није предао полицији.

Малољетни бивши ученик Основне школе Лукавац Град је у сриједу ујутру у просторијама школе испалио неколико хитаца у правцу наставника енглеског језика Недима Османовића. Њега је један хитац погодио направивши прострелну рану, а недуго након догађаја он је хитно превезен у Универзитетски клинички центар у Тузли, гдје је оперисан.

Полиција је након пуцњаве обавила претрес куће по налогу суда и тужилаштва те су ухапсили и дјечаковог оца.

Према Кривичном закону ФБиХ, овај малољетник не може кривично одговарати за учињено. Како су раније појаснили из Тужилаштва Тузланског кантона, законске одредбе налажу да цјелокупан догађај мора бити документован, а све надлежне институције своје извјештаје ће доставити тужилаштву.

(Клиx)  Фото: СодаЛИВЕ.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Татар

16.06.2023 22:30

Па логично неће га ваљда одликовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако и треба

17.06.2023 11:02

Родитељ,који није способан васпитавати своју дјецу,мора бити кажњен драконском казном! Нека поједини,коначно схвате,да морају престати с убијањем!!!

ОДГОВОРИТЕ