Рудо: Ухапшен син власника клаонице и два радника

Права драма одвијала се у петак на подручју Рудог, гдје је, како га сумњиче, власник локалне месаре односно клаонице Вуле Арсић (46) ујутру заточио двојицу припадника Судске полиције РС који су по њега дошли, те им рекао да је ограда око објекта под напоном, а затим отишао те убрзо и ухапшен, док су судске полицајце "чували" његови радници, све до упада Жандармерије, који су их поподне успјели ослободити.

Република Српска 16.06.2023 | 15:48
Рудо: Ухапшен син власника клаонице и два радника

Извори "Независних новина", упућени у истрагу, потврдили су да су полицајци ухапсили сина власника месаре, Мирка Арсића, те раднике Драгана Бјелића и Огњена Новаковића.

Све је почело када су судски полицајци дошли у клаоницу како би Вулета Арсића одвели на рочиште на суд у Вишеграду.

Ту долази до несвакидашњег заплета, јер, након што су ушли у његов посјед, односно круг клаонице, он им је, како тврде наши извори, почео пријетити уз ријечи да је у капију пустио струју.

"Арсић је након тога побјегао кроз задњи дио објекта, те се својим возилом удаљио у правцу Вишеграда гдје отишао на суд, након чега је и ухапшен", кажу наши извори, упућени у истрагу.

Истворемено, радници судске полиције остали су у простору клаонице и са њима Арсићеви радници који им нису дозволили да напусте клаоницу.

"Било је ту више радника који нису жељели да пусте судске полицајце. Они су говорили да чекају да им се јави Арсић и каже да то учине", рекли су извори из истраге.

Уз навођење иницијала, из Полицијске управе Фоча су у петак саопштили да су полицајци из Вишеграда, тог дана око 10.30, испред Основног суда у Вишеграду ухапсили Арсића, а осумњичен је за противправно лишење слободе, те спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

"Наиме, истог дана у 8.20 дежурна служба Полицијске управа Фоча обавјештена је да је он противправно лишио слободе два лица, да их држи затворене о објекту у мјесту Плане, општина Рудо, те да им је онемогућен излазак из објекта. Одмах потом на лице мјеста су упућени припадници Полицијске управе Фоча", речено је из фочанске полиције.

На мјесто догађаја одлазе полицајци, укључујући и Жандармерију. У међувремену се двојица судских полицајаца, како сазнајемо, успијевају сакрити иза једне зграде. Жандармерија је након тога пронаћи погодан тренутак и ухапсити осумњичене.

"Припадници Полицијске управе Фоча су око 13.45 ухапсили А.М., Б.Д. и Н.О., сва тројица из Рудог, који су осумњичени за противправно лишење слободе", навели су из фочанске полиције.

Услиједили су и претреси на више локација, а како истичу наши извори, пронађене су пушке.

Директор Судске полиције Републике Српске Жељко Драгојевић је, након рјешавања ове ситуације, истакао да су судски полицајци добро.

(Независне) Фото:Независне

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

РУС

16.06.2023 16:28

Не вјерујем да би се Арсић одлучио на овај поступак без великог разлога. Познајем га као часног, одговорног и поштеног приватника и човјека. Због корумпиране власти човјеку прешло преко главе. Зашто не напишете разлог позивања у суд? Са ким је имао суђење? Дали је то узрок свему? Докле мислите селективно примењивати закон?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Рус и Мик

16.06.2023 17:55

И који сад прица истину од вас двојице?

Name

Деутсцхланд

16.06.2023 17:56

Где закон за Додику, милијарди опљацкао,убија,расељава,његовим кумови,нема закона,вец у сиромасно Рудо

Name

Основни суд

16.06.2023 18:01

Дај нам адресу, послаћемо ти одговоре на сва питања

Name

Рус 2

16.06.2023 18:09

Какве везе има разлог кад мора да се јави у суд.Већ дуже времена избјегава расправу зато је и полиција дошла по њега. Замисли кад овако нешто уради частан и поштен, како ти кажеш- шта онда да очекујемо од лопова и непоштеног човјека!? Па нису ово ратне године, мада и онда су људи долазили уредно на суд. Толико

Name

Ма

16.06.2023 19:52

Незнаш ти Руско детаље, попричај са људима то јест бившим радницима колко је трајао радни дан и да ли су били уредно пријављени код фонда.Мора се знати реда раднику његово, газди газдино а држави државно.

Name

Мик

16.06.2023 16:58

Мора се показати да постоји некакав систем, Вуле Арсић годинама дивља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чарли

16.06.2023 17:28

Ја мислим да је Додик крив сто је Вуле ухапсио слузбена лица на обављању редовних дузности...

Name

Рус 2

16.06.2023 18:15

Дивља он одавно. Има он висе кривицних пријава, насилницко понасање и слицно. Јад је то од цовјека. Није он заслузио да се толико распреда о њему. 0 од човјека.

Name

Мики

16.06.2023 17:22

не браним никог, али ово дјело не може проћи противправно лишање. Из више разлога, прво ради се о службеним лицима полицајцима, наружаним и овлаштеним да употребе ватрено оружје или друге силе. Треће није остварио физички контакт са њима,. Само може ићи спречавање службеног лица, али и то ће пасти јер жандари нису покушали употребити овлаштења примијенити физичку силу или већу силу како би извршили задатке. Њих је заплашио само ријечима. Према том ову двојицу треба дисциплински казнити. А овог привести правди како доликује свезаног. Не може се више плаћати нерад и нерадници

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.06.2023 19:43

Криминалац шта друго рећи за неког тако бруталног. Нема са овим везе било ко од политичара јер код оваквих је све пролазно и условљено личним интересима, странка, религија све су мјењали или ће промјенити за моћ, богатство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРЦ

16.06.2023 19:59

Здравље на првом мјесту, паре на задњем, порез и дажбине морају да се плаћају, радници морају да се поштују, муштерије да се цијене.Е сад јбг. питање је да ли можеш постићи све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноно

18.06.2023 10:37

И тако ненаорузани месари заробили двојицу судских наорузаних полицајаца а они се сакрили иза зграде хахахаха

ОДГОВОРИТЕ