Троје ухапшено у Рудом, полицајци ослобођени

– Окончана је драма у Рудом, гдје су јутрос двојица судских полицајаца била заточена у локалној месари, сазнају "Независне новине".

Република Српска 16.06.2023 | 15:04
Троје ухапшено у Рудом, полицајци ослобођени

"Они су ослобођени, а три лица су ухапшена", рекао је наш извор.

Подсјетимо, у једној месари били су "заробљени" припадници Судске полиције Републике Српске, њих двојица.

У међувремену, ухапшен је јутрос осумњичени и у питању је В.А. из Рудог, иначе власник месаре.

Наиме, у 8.20, дежурна служба Полицијске управа Фоча обавјештена је да да их је он "заробио" те их држи затворене о објекту у мјесту Плане, општина Рудо, те да им је онемогућен излазак из објекта.

"Одмах по запримању пријаве на лице мјеста су упућени полицијски службеници Полицијске управе Фоча", навели су из полиције.

У међувремену, В.А. одлази до Основног суда у Вишеграду, гдје га полицајци проналазе и хапсе.

"Припадници Полицијске станице Вишеград, око 10.30, испред Основног суда у Вишеграду ухапсили су В.А. из Рудог, а осумњичен је за противправно лишење слободе и спречавање службеног лица у вршењу службене радње", навели су из фочанске полиције.

Након тога сатима је трајало ослобађање судских полицајаца.

"Судским полицајцима је власник рекао да је у огради струја, тако да они нису могли изаћи. Били су ту и радници месаре односно клаонице. Због тога је напраљен план како да се они ослободе, а на мјесту догађаја је и Жандармерија. Они су ослобођени", кажу наши извори.

Наши саговорници додају да су судски полицајци ослобођени упадом припадника Жандармерије у простор клаонице, те да је унутра услиједио и претрес, током којег су нађене пушке.

(Независне) Фото: МУП РС/Илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар