"Ако се СНСД не уразуми, имаћемо велики проблем"

Након најава да би Аквана и Градски олимпијски базен могли да заврше у рукама приватника, огласио је и градоначелник Бања Луке, Драшко Станивуковић који је поручио да се ради о веома озбиљној ситуацији.

Република Српска 16.06.2023 | 14:28
"Ако се СНСД не уразуми, имаћемо велики проблем"

Он је истакао да је начин за рјешавање проблема Акване на столу већ шест мјесеци, али да скупштинска већина на челу са СНСД-ом одбија да расправља о овом проблему.

“Када причамо о Аквани ради се о пет милиона КМ дуга које морате дати приватнику које је претходни директор набио као дуг, а ја вам одговорно тврдим да је тај дуг лажан и измишљен”, рекао је Станивуковић.

Истиче да је претходни директор због тог дуговања ишао на суд 2019. године и прихватио дуг за којег Станивуковић каже да је лажан, а након прихватања суда фиктивни дуг је постао стваран.

“Тај дуг је сада факт и суд је причепио Аквану и Аквана гарантује за тај дуг својим земљиштем. То су ствари које смо ми затекли 2020. године. Почели смо грчевито да се боримо и враћамо туђе дугове да бисмо сачували Аквану и раднике и људе. Све оно што је наше”, нагласио је Станивуковић.

Градоначелник поручује да је овај проблем могуће рјешити и да је могуће преговарати са приватником који има потраживања.

“Имамо скоро четири мјесеца скупштина неће о томе да расправља. Ако се то до 30. не ријеши, то значи да је рачун блокиран. Човјек не добија паре, шта онда ради, лијеже на имовину Акване и на Градски олимпијски базен и сво земљиште. Он ће за дуг од 5 милиона ћапити имовину од 20 милиона КМ”, упозорио је Станивуковић.

Градоначелник додаје да је предлагао да се кроз кредитни аранжман измири дуговање али да скупштинска већина одбија да подржи тај приједлог те траже да се дуговања измире из буџета.

“Ми тај новац у буџету немамо. С друге стране су обавезе Акване гдје ми дижемо кредит за докапитализацију Акване и није могуће узимати постојећа средстава која су резервисана. То им је фора да пренесу медијима да су они спремни. Лажу”, сматра Станивуковић.

Градоначелник истиче да има сумње како је скупштинска већина у договору са приватником који има потраживања.

“Ја ћу озбиљно сумњати да скупштинска већина има неки договор са овим приватником. Ово није буџет Њујорка, 5 милиона је научна фантастика. Ми имамо плате социјална давања, од чега да скинемо 5 милиона? Са плата па да нема плата или Централног спомен обиљежја или моста у Чесми. Ја вам кажем ако не буде те тачке на дневном реду сумњаћу да су у договору са приватником”, поручује Станивуковић.

Додаје да када су у питању кредитна задуживања да је скупштинска већина и радније дизала руке за неке друге ствари које су коштале много више новца.

“За исте ктредите су дизали руке за тениски турнир и слично, а за овај не могу. Мој посао је да уколико не усвоје приједлог ја зовем раднике Акване, грађане и јавност и идемо на улицу. Све може али не може у руке тајкуна и приватника. Сачували смо Соколски дом, Раднички универзитет, боримо се за Аутопревоз и сад треба да изгубимо Аквану? За вријеме мене на челу града, не да није изгубљено него је и сачувамо изгубљено”, наглашава Станивуковић.

Градоначелник додаје да је прича о начелницима још увијек актуелна те да он неће пристати на понуде СНСД-а.

“Они мени нуде начелнике. Ја кажем могу ли постојећи начелници? Не као СНСД мора да да по три а остали по једног начелника. То је коалиција! Људи ја нећу. Имамо нашу политику и предлажемо најбоља рјешења. Ја се понашам у складу са својим послом. У понедјељак имамо колегијум, ако све ово одбију ми излазимо на улице”, истакао је Станивуковић.

Градоначелник је додао да идеја о уласку СНСД-ових начелника у Градску управу подсјећа на причу о Тројанском коњу и идеји да се систем уруши изнутра.

“Они су измислили нови проблем и хоће преко својих начелника уђу мени у Градску управу као тројанци. Да убаце тројанског коња и да нам униште управу изнутра. Не дозвољавамо тројанском коњу Влади Ђајићу да уђе у Градску управу”, нагласио је Станивуковић.

(БН) Фото: ГУ БЛ

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Адвокат

16.06.2023 14:47

Тројански коњ говори о тројанском коњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

16.06.2023 15:16

Ајде мали ти си Додиков играц народ те провалио , обицни кловн и циркусант без сколе и знања , а би да води највеци град у РС , смијесно, а уједно и крај каријере

Name

Мирко

16.06.2023 18:31

Потурице се никад висе не поновили

Name

Ре

16.06.2023 19:56

Исувише је видљива подршка секте своме члану да добије аквану. Само је питање колико приватник даје секташима.

Name

Ђорђе

16.06.2023 14:52

Пусти причу. Мало прије си сједео и говорио у камере, са Вишковићем. Додиковим чуварем ауто - парка, ако и тамо није све "покрао". Поздрав за добре људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

16.06.2023 14:56

Ајде мали олади мало. Ста се ти питас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Већ си у коалицији

16.06.2023 14:56

Жали се Бати & Секи, које више не помињеш када је ријеч о криминалним радњама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СКY-"генерал"

16.06.2023 15:03

Срби Србе условљавају - Бурлин концепт "развоја".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Офсајд

16.06.2023 15:16

Прекомбиновао си, мали. Твој циљ није правда и развој, него да будеш калиф умјесто калифа. Сад те неће ни народ ни Додик. С ким мислиш на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

16.06.2023 15:45

Све сто је Драскиц рекао је истина и вј.је јос горе од тога.Срамота је ових пилецарско-сендвицарских коментара које сте упутили поврх мог коментара.Драско и сва опозиција су килави'инертни и врло спори,многи и лицимјерни,али то није предмет расправе и Драско је управу овај пут.Медјутим,народ су толико узурпирали и понизили,осиромасили да се о себи'забавио',неинтересује га промјена,нити вјерује у боље.То је велики хендикеп опозиције,,,а могао би бити и просперитет,само да су слозни и да су као један'уз народ.

Name

Ђорђе

16.06.2023 17:04

Мисли с "дроном", ако га ликови и лоповчина Додик, не ухвате у "офсајду", ако већ нису. Поздрав, све подржавам.

Name

Ђуле

16.06.2023 15:21

Драшко све си нас разочарао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

16.06.2023 15:26

ТО СЕ ЗОВЕ СИМБИОЗА, НАМАГАРЦИО ТЕ ДОДИК ЗА РУПУ У ЦЕНТРУ, ЗА ТЕНИСКИ ТЕРЕН А СВЕ ЗБОГ СНИМКА, ХОЦЕС ДА РАДИС ОЗБИЉАН ПОСАО А СНИМАС РАЗНЕ ГЛУПОСТИ ПА ОНДА МОРАС У СИМБИОЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

16.06.2023 16:14

Ниси нас разочарао Драшко. Само се ботови јављају којима је свеједно што је Додиг покрао милијарде! Бања Лука је уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ МОМО

16.06.2023 21:26

Момо жалим те, није болест све што боли,толико

Name

Драскос

16.06.2023 16:25

Споредни баја...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

16.06.2023 17:19

Ово мало говно игра двоструку игру, једно прица друго ради. Види се да је исао на курс код диктатора. Проваљен је и нема висе кредибилитет издувао је код народа. Сто га прије склонимо то је боље за нас, не могу га гледати. Висе би волио да је од поцетка био ово сто јесте, али неби добио изборе. Не волим преливоде то су највеца олос и багра

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бурла

16.06.2023 18:33

Одличан коментар

Name

ридји

16.06.2023 17:46

ти си обићни стрвинар и тебе чим пре треба вратити у твоје баке завичај, у свој Перван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

17.06.2023 20:54

Колико потурица И њихових коментара сто вам срби не побисе преке кад су променили веру за вецеру.

ОДГОВОРИТЕ