У општини Лопаре проглашена ванредна ситуација

- На подручју општине Лопаре проглашена је ванредна ситуација због падавина које су протеклих дана захватиле ову локалну заједницу.

Република Српска 15.06.2023 | 12:14
У општини Лопаре проглашена ванредна ситуација

У извјештају Републичке управе цивилне заштите наводи се да је ово одлучено на сједници Штаба за ванредне ситуације, како би се извршила процјена штете и помогло становништву.

На подручју општине Угљевик од јуче је ангажована механизација фирме "Монт градња" на санацији терена и отклањању посљедица бујичних поплава. Прекинут је саобраћај на путу Доња Крћина-Горња Крћина, због рушења моста чија се санација врши.

Из Цивилне заштите упозоравају да је током викенда могућ пораст ријека Саве и Дрине будући да се данас и сутра, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, очекују обилне падавине у Херцеговини и на југоистоку Републике Српске.

Водостај ријеке Саве на подручју Семберије је у благом порасту, али је измјерена вриједност на водомјерној станици Јамена испод редовне коте одбране од поплава.

Због честих и обилних падавина у претходном периоду тло је засићено влагом, тако да и умјерена количина нових падавина може изазвати појаву бујичних поплава.

Екипе цивилне заштите пратиће стање на терену и обилазити потенцијално угрожена подручја и по потреби предузимаће се и друге мјере из Плана заштите и спасавања од поплава.

Из Цивилне заштите апелују на грађане да предузму мјере самозаштите ради смањења и предупређења евентуалне штете од поплава, посебно они који живе уз бујичне водотоке.

У извјештају се наводи да је уредно стање на подручју градова и општина: Зворник, Бањалука, Добој, Требиње, Сребреница, Братунац, Власеница, Милићи, Осмаци, Соколац, Источни Мостар, Невесиње, Берковићи, Билећа, Љубиње, Гацко и Шековићи. 

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојан

15.06.2023 12:34

Па Монт Градња ни краму нема а камо ли ста висе..Маните се глупости и фирме Василија Перица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивса

15.06.2023 16:32

СДС-власт идемо даље,ста ова информација има са опстином Лопаре.Новинарима срне препорука прије објаве текста Гоогле цини цудо.

ОДГОВОРИТЕ