Добио отказ јер је превише времена проводио у тоалету фирме

Једнан Кинез је добио од свог послодавца отказ с посла јер је превише времена проводио у тоалету током радног времена. Мушкарац је наводно узимао паузе у купатилу од по 47 минута па чак до 6 сати.

Занимљивости 14.06.2023 | 16:27
Добио отказ јер је превише времена проводио у тоалету фирме

Кинески медији су недавно објавили бизаран случај запосленог по презимену Ванг,од пре пар година, који је тужио свог послодавца због незаконитог отказа након што је добио отказ јер је превише времена проводио у тоалету током радног времена.

Након операције због аноректалног проблема, мушкарац је наставио да осец́а бол и нелагодност, па је почео да проводи три до шест сати у тоалету сваког дана.
Вангов бивши послодавац тврди да је током периода од 10 дана узео укупно 22 паузе у купатилу, које су трајале између 47 минута и 6 сати. Позивајуц́и се на одредбе у приручнику за особље које се односе на кашњење, рано напуштање посла и овлашц́ена одсуства, неименована компанија из Тјенђина раскинула је Вангов радни однос.

Ванг је оперисан у децембру 2014. године, а његов послодавац тврди да је почео да прави неуобичајено дуге паузе у купатилу након што се вратио на посао у јулу 2015. године, нешто што је провео неколико сати у канцеларијском тоалету.

Након што је Ванг надгледао између 7. септембра и 17. септембра 2015. године, током којег је узимао најмање 3 дуге паузе у купатилу дневно, компанија је одлучила да му раскине радни однос.

У октобру 2015. г. Ванг је тражио арбитражу да врати свој положај у компанији, а две стране су се упустиле у дугу правну битку која је окончана ове 2023 године, када је виши суд у Тјанђину пресудио да паузе у купатилу тог човека нису биле у оквиру „разумних и нормалне физиолошке потребе.” Ванг није вратио посао.

Ова прича је добила мешавину одговора на интернету, при чему су неки људи бранили запосленог да има озбиљно здравствено стање, а други тврде да су његове паузе оправдане због операције.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар