Лијеп гест Управе болнице: Посао за 10 љекара у БН

Руководство Болнице Свети врачеви, у складу са потребама, наставља да подмлађује кадар. Све већи број пацијаната који се лијечи у бијељинској болници захтијева, не само проширивање специјалистичких услуга, већ и адекватан медицински кадар који ће спремно одговорити на све здравствене изазове.

Република Српска 14.06.2023 | 14:11
Лијеп гест Управе болнице: Посао за 10 љекара у БН

Са увођењем нових процедура бијељинска болница добила је могућност запошљавања новог кадра. Прилику за стицање знања у струци, одабир специјализације, па чак и одлазак у иностранство на даље усавршавање добило је десет младих љекара. За Болницу Свети врачеви то је корак даље у ширењу још ефикасније услуге својим пацијентима.

“Подсјетићу да уводимо нове процедуре из кардиологије, затим у плану је нова Ангио сала,као и нове процедуре из хирургије. Долазе нам пацијенти из цијеле Српске, зато ми желимо да се обезбиједимо са новим кадром да не би размишљали у наредном периоду”, истакао је проф.др Златко Максимовић, директор ЈЗУ Болнице “Свети врачеви”.

Млади доктори већ имају солидно почетнико искуство у струци, а у наредних шест мјесеци имаће прилику да, у складу са потребама бијељинске болнице, изаберу жељену специјализацију, што је сан сваког доктора медицине.

“Данас сам јако срећна што сам добила могућност за даље усавршавање у нашој болници која биљежи претходних година експоненцијални раст у свом тренутку и могућност да добијем жељену специјализацију, како би на тај начин дала допринос у развоју нашег здравственог система”, каже др Катарина Стевић.

“Ја сам овдје почео свој волонтерски рад прије три мјесеца и одушевљен сам организацијом и тимским радом који је присутан на свим одјељењима. Такође, мислим да је младим љекарима пружена прилика да напредују у каријери, у виду специјализације, и да на тај начин стекну нова знања и искуства, што ће свакако мотивисати и будуће колеге да се врате у свој родни крај након диплмирања, као што се ни ја нисам двоумио”, рекао је др Александар Илић.

Нови љекарски кадар биће ојачан и са медицинским особљем. Десет медицинских сестара, у наредном периоду, биће примљене у радни однос у Болницу "Свети врачеви".

(БН) Фото: БН 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Мало

14.06.2023 14:42

искуства па запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

14.06.2023 15:43

Тако се ради. Честитке за Управу наше Болнице у Бијељини. Најбољи су!!!

Name

Борац

14.06.2023 18:48

Боље би ти било да платис социјално за раднике.

Name

Ре

14.06.2023 21:03

Сто не плаца болница социјално осигурање?

Name

Алоо

14.06.2023 15:01

Повецајте плате здравственим радницима , ста се зезате са том категоријом , ко це вам радити овде . Сви одосе вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад те видим

14.06.2023 15:45

Плаче ми се, фаца ти све говори. Колико мил, имаш обавеза кад причаш ко да си светац. Ма мичите овога никоговића.

Name

Др

14.06.2023 16:50

Добро је то, само сто на 1 лекара сто додје,имамо 2 до 3 сто одлазе. А за доброг и искусног доктора треба времена и многих других услова којих је код нас све мање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор Болница

14.06.2023 20:49

У последње 2-3 године, три пута је више доктора (и разних специјалиста) дошло у нашу Болницу него што је отишло.

Name

ТЕШКО НАМА

14.06.2023 18:13

Недај БОЖЕ никоме. Гдје кућу води Ђајић и Максимовић ту среће нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.06.2023 22:42

Њима је само вазно да се сликају.

Name

Мирослав

16.06.2023 13:20

Лепо је читати овакву причу, све изгледа бајковито. Али лепа прича тешко може сакрити проблеме. А проблема у нашем здравству је у изобиљу. Лоши међуљудски односи, слабе плате, мито и корупција, неуредне, прљаве болнице, мањак медицинске опреме и лекова, рад у државним болницама и приватно, ружно понашање до пацијената, итд. Част ретким изузетцима. И управо ти изузетци одлазе, јер се тешко боре са ветрењачама. Остају мамини и татини синови, кумови, рођаци, пријатељи, њима је добро, угодно и удобно, али људима што требају медицинску помоћ, због којих су они запослени у болници, није добро.

ОДГОВОРИТЕ