Догс Труст организовао велико дружење у Мостару

Фондација Догс Труст БиХ уприличила је велико дружење за власнике и љубитеље паса, породице с дјецом и све друге пријатеље из Мостара, на пјешачкој зони између Гимназије и Шпанског трга протеклог викенда.

Босна и Херцеговина 13.06.2023 | 11:06
Догс Труст организовао велико дружење у Мостару

У оквиру догађаја под називом “Одговорни према љубимцима и заједници”, присутни су могли судјеловати на интерактивној презентацији о говору тијела паса - начину како нам пси говоре како се осјећају. Посјетиоци који су раније на позив Догс Труст-а послали фотографије својих љубимаца укључени су у наградно извлачење, док су фотографије постављене на догађају како би их сви могли видјети. 

У оквиру наградног извлачења, добитници су преузели вриједне и корисне награде:

- 3 квалитетна Догс Труст кревета за псе

- 3 квалитетне Догс Труст подлоге за ауто како бисте свог љубимца могли возити у ауту

- Поклон пакети с потрепштинама и поклонима као што су пријеносна здјела за храну и воду, поводац, огрлица, роковник, шоља, и сл. 

Наши чланови тима, укључујући ветеринаре, били су доступни да у току дружења пруже потребне савјете власницима паса, док су најмлађи пријатељи уживали у едукативно-забавној радионици која је трајала током цијелог догађаја. 

Пси су генерално друштвена и кооперативна бића, али не могу нам људским језиком рећи како се сјећају, па нам учење о говору тијела паса помаже да се боље бринемо о својим љубимцима, али и да опћенито будемо сигурнији с псима. 

Догс Труст у БиХ већ једанаесту годину својим вриједним програмима креираним тако да одрживо подупру трајно, хумано и законско рјешавање проблема паса луталица, као и унапрјеђење сигурности и добростања и заједнице и паса.

У Мостару, кроз сарадњу с Градом Мостар који је овој Фондацији прошле године додијелио и захвалницу за изузетну подршку у овом питању, већ више година се проводе кампање масовне стерилизације паса луталица, као и Програм едукације, што укључује цијелу јавност, а посебно дјецу. 

Школа за псе која је иначе лоцирана у близини Сарајева већ је била у посјети Мостару гдје је власницима овог града пружена прилика да свог љубимца обуче лијепом понашању без трошка из свог џепа, а ове посјете ће се наставити и у будућности.
Научите више о нашем раду и о “псећем језику” на: хттпс://догструст.ба

(ПР) Фото: ПР