Данас се очекује постепено разведравање

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас се очекује постепено разведравање, па ће на сјеверу и западу бити више сунчаних периода и мало топлије.

Република Српска 12.06.2023 | 09:26
Данас се очекује постепено разведравање

На југу и истоку ће током и даље бити облачно са кишом. Пљускови са грмљавином очекују се на југу. Падавине ће и у овом крајевима до вечери престати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен сјеверних смјерова вјетар, на југу и планинама повремено јак.

Највиша дневна температура ваздуха од 17 на истоку до 25 на сјеверозападу, у вишим предјелима на истоку од 13 степени Целзијусових.

У већини крајева јутрос преовладава облачно вријеме са кишом, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница седам, Чемерно 11, Хан Пијесак 12, Калиновик и Кнежево 13, Мраковица, Соколац, Гацко и Дринић 14, Сарајево, Тузла и Мркоњић Град 15, Бијељина, Сребреница, Рибник и Шипово 16, Бањалука, Добој, Зворник, Фоча, Вишеград, Билећа, Србац, Рудо, Нови Град 17, Приједор и Мљечаница 18, Требиње и Мостар 20 и Неум 22 степена Целзијусова.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Сребреници - 34 литра по метру квадратном, у Кнежеву и Дринићу 33, у Мљечаници и Приједору 26, у Рибнику 23, а у Бањалуци, Фочи и Новом Граду 22 литра.

На Мраковици је пало 17 литара, у Мркоњић Граду 11, у Требињу, Зворнику и Шипову 10, у Бијељини и на Хан Пијеску осам, у Вишеграду, Калиновику и на Сокоцу шест, у Добоју и Рибнику четири, на Чемерну и у Српцу три и у Гацку један литар кише по метру квадратном.

(Стна) Фото: Илустрација/Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар