Притвор брату од ујака осумњиченог за масакр у Младеновцу

- На предлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву суд је одредио до 30 дана притвор Б.Г.  из Крагујевца, брату од ујака У.Б. осумњиченог за масакр у околини Младеновца. 

Србија 11.06.2023 | 14:19
Притвор брату од ујака осумњиченог за масакр у Младеновцу
Притвор му је одређен због узнемирења јавности, поврђено је Тањугу у том тужилаштву. 
 
Б.Г. се сумњичи за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 
 
У.Б. се сумњичи да је 4. маја на територији Смедерева и Младеновца, хицима из аутоматске пушке убио осам, а покушао да убије 12 особа, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Смедереву које води истрагу у овом случају.
 
Након убиства сумња се да је У.Б. дошао до наплатне рампе "Мали Пожаревац" претио таксисти и путници таксија, бомбом, чиме је принудио возача да га одвезе до села код Крагујевца где је и ухапшен. 
 
У.Б. се ставља на терет кривична дела тешко убиство, недозвољена производња држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.
 
Он се налази у притвору од 5. маја, када је и ухапшен.
 
Неколико дана касније ухапшен је његов отац Р.Б. због сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
 
Приликом претреса објеката које користи Р.Б. полиција је пронашла неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих делова за ватрено оружје.
 
Он се такође налази у притвору као и ујак осумњиченог У.Б, Г.Г. који се такође сумњичи за кривична дела неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и екплозивних материја.
 
(Тањуг) Фото: Схуттерстоцк.цом/БЦФЦ, илустрација

Коментари / 0

Оставите коментар