Срби не одустају од захтјева, сједе испред општине

У Лепосавићу је јутро мирно, а Срби су се као и протеклих дана окупили испред зграде општине да изразе свој протест због нелегалних градоначелника у општинама на северу и присуства специјалаца Косовске полиције, јавља репортер Косово онлајна.

Србија 11.06.2023 | 11:56
Срби не одустају од захтјева, сједе испред општине

Једна група људи даноноћно мотри на зграду општине где се већ више од две недеље налази новоизабраних градоначелник Љуљзим Хетеми.

У кругу око зграде распоређени су војници италијанског Кфора који сада чине обруч уместо бодљикаве жице, а иза општине су и два оклопна возила специјалних јединица полиције која стоје пекирана до места где се такође може ући и изаћи из општинске зграде и где је још увек делимично ограђено бодљикавом жицом.

Мештани најсеверније општине Лепосавић не одустају од својих захтева исказујући то мирним протестима и перформансима, спортским активностима, традиционалном игром и песмом које су протеклих дана изводили на месту где су стационирани војници Кфора, а од којих их је протеклих дана делила бодљикава жица.

Сада их дели само метална ограда окићена српским заставама.

Окупљени захтевају да косовски специјалци напусте општинске просторије, да новоизабрани градоначелник Љуљзим Хетеми напусти насилно узурпирану зграду коју није напуштао 14 дана , као и да буду ослобођени Радош Петровић и Душан Обреновић који су ухапшени 29. маја пре почетка сукоба мештана Звечана и Кфора.

(Косово онлине) Фото: Косово онлине

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Народна изрека

11.06.2023 14:51

Алај волим овај резим плата иде а ја лезим,додусе они стоје или седе

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

11.06.2023 17:55

ВРИЈЕДИ И СТАЈАТИ СВОЈЕ БРАНИТИ. ТУЂЕ СУНЦЕ НЕ ГРИЈЕ ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2023 19:01

Тако је људино своје бранити. Не знам само јел ти разумес да ни друге не треба прогонити ни злостављати а о масовним убиствоима ни ријеци да казес под том твојом одбраномје страдало много других народа