Темељни: "Нацртали“ стручњаке за одржавање ИС-а

Инспекторат Републике Српске расписао је тендер за одржавање инспекцијског информационог система (ИМС) који је претходних година подигао много прашине. За посао су спремни платити 300.000 КМ, а до детаља су описали какво особље мора бити ангажовано код фирме која се пријави за овај посао.

Република Српска 10.06.2023 | 20:52
Темељни: "Нацртали“ стручњаке за одржавање ИС-а

Између осталог траже да понуђач има ангажован тим за одржавање софтверског рјешења, тим за одржавање хардверског рјешења, као и да је већ одржавао информационе системе.

Захтијевају да фирма која ће им одржавати информациони систем има запосленог најмање једног вођу пројекта, а описују га као техничко лице које посједује зање и вјештине на пословима везаним за вођење и управљање пројектима, као и израде пројектне документације.

„Услови које мора испуњавати ангажовано лице су висока стручна спрема техничког смјера, минимално три године искуства на пословима везаним за вођење и управљање пројектима, изради пројектне документације и анализи пословних процеса, да посједује сертификат Принце2 Працтитионер цертифицатион или еквивалент (ИПМА Левел Б (Цертифиед Сениор Пројецт Манагер) или ИПМА Левел А (Цертифиед Пројецтс Дирецтор))“, стоји у тендеру Инспектората.

Предузеће које одлучи конкурисати на овај тендер мора имати запосленог и минимално једног стручњака за рад са БИ софтверским рјешењима, а та особа мора имати високу стручну спрему и минимално двије године искуства у раду на развоју БИ софтверских рјешења.

Неопходно је и да посједује сертификат МЦТС БИ репортинг или еквивалент који гарантује да тај стручњак посједује знање за рад са БИ софтверским рјешењима.

Захтијевају и да понуђач има запослене стручњаке за инфраструктуру – сервере и резервне копије односно бекап, који посједују ХПЕ Аццредитед Тецхницал Профессионал Хyбрид ИТ Солутионс В1 или еквивалент.

За ову позицију је затражена висока стручна спрема техничких наука, економије, организационих наука, менаџмента, државне управе, безбједносних наука и вјештина (полицијска и војна академија), природне науке и математика.

„Извршиоци морају имати минимално три године искуства на пословима дизајнирања, конфигурисања и управљања рјешењима дата центра укључујући сервере, сториџе и бекап“, стоји у тендерској документацији.

Траже још и да фирма која ће се пријавити за овај посао има ангажованог стручњака за системски софтвер који посједује професионални ниво познавања бекап платформе, напредног стручњака за системски софтвер који посједује одговарајући сертификат, као и стручњака за пословне телекомуникационе, рачунарске мреже.

Захтијевају и успјешно искуство у реализацији минимално једног уговора у вриједности не мањој од 255.000 КМ без ПДВ-а, који је за предмет имао набавку одржавања пословног информационог система у посљедње три године.

„Уговорни орган неће признати искуство у реализацији више уговора чија је збирна вриједност 255.000 КМ без ПДВ-а“, истакнуто је у тендеру.

„Проинтеру“ уговор од 1,8 милиона КМ

Подсјетимо, Инспекторат је крајем 2020. године уговор за надоградњу и одржавање инспекцијског информационог система додијелио Проинтеру, а вриједност тог уговора је била 1,8 милиона марака са обрачунатим порезом.

Тај тендер је подигао много прашине и владала је дугогодишња борба за тај посао.

Било је покушаја да тај посао буде додијељен загребачкој фирми „Инфодом“, због чега је фотељу директорице у Инспекторату РС изгубила Данијела Батар, а ИТ сага је завршена то додјелом посла „Проинтеру“.

(Цапитал) Фото: Илустрација/аламy

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Приједорчанин М.

10.06.2023 23:27

Напиŝите одмах име ским је лоповлук и пљачка договорена било би бар мало поŝтеније,и вране знају како се договарате.12

ОДГОВОРИТЕ
Name

бакинацки комсија

11.06.2023 12:02

Проговно

ОДГОВОРИТЕ