Окупљање Срба и данас испред општинских зграда

Срби су се и данас окупили код општинских зграда у Лепосавићу и Звечану, протестујући због нелегалних градоначелника у општинама на сјеверу и присуства специјалаца косовске полиције.

Србија 10.06.2023 | 12:33
Окупљање Срба и данас испред општинских зграда

УЛепосавићу је јутро мирно, а амерички војници КФОР и даље дежурају око општинске зграде у којој се налази новоименовани градоначелник Љузљим Хетеми, који је изабран на недавним локалним изборима које су Срби бојкотовали и на које је изашло нешто више од три одсто грађана.

Осим КФОР, иза зграде, на мјесту гдје се такође може изаћи из општинске зграде и даље су два возила специјалних јединица Косовске полиције.

Бодљикава жица је уклоњена, али и даље се може видјети уролана у близини, преносе српски портали на Косову и Метохији.

Грађани Звечана протестују 13. дан заредом и не одустају од захтјева да се специјалне јединице полиције повуку и да се радницима општине омогући несметан повратак на радна мјеста.

Припадници КФОР су прије неколико дана дјелимично уклонили бодљикаву жицу, која се налазила на путу до општинске зграде, док је на улици остала метална ограда која раздваја грађане од припадника КФОР.

У понедјељак, 29. маја, током протеста у Звечану дошло је до сукоба између специјалаца косовске полиције и припадника КФОР са грађанима Србима.

Том приликом повријеђено је више од 50 Срба и више од 20 припадника међународне мировне мисије.

Срби који су протеклих дана мирно протестовали у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, захтијевају да специјалне јединице Косовске полиције напусте све четири општине и да албански градоначелници не улазе у зграде општина.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

10.06.2023 12:43

Па људи морају да излазе на улицу, то им је у опису радног мјеста. За то примају плату из Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тик так

10.06.2023 21:14

Бице овдје хапсења кад се провјери папирологија

ОДГОВОРИТЕ