Саудијац отео своје дијете од мајке и одвео је у БиХ

Четворогодишња девојчица из Србије коју је отео отац 6. јуна, враћена је мајци захваљујући доброј сарадњи амбасаде Саудијске Арабије у БиХ и Министарства спољних послова Србије.

Србија 10.06.2023 | 10:32
Саудијац отео своје дијете од мајке и одвео је у БиХ

Отац, држављанин Саудијске Арабије, отео је дете из тржног центра и одвео је у БиХ. Међутим, ово се не дешава први пут, а он је и раније покушао да их зароби у Саудијској Арабији.

Наиме, мајка девојчице је пре пар година упознала Саудијца у Кини, тамо је затруднела, али се вратила у Србију и породила.

Били су у контакту неко време, он је хтео да виђа дете и убедио је да је доведе у Саудијску Арабију да виде где живи. Потом им је узео пасоше и заробио их. Мајка је смислила план - да јој сестра дође у посету. Набавиле су бурке, обукле се, убациле дете у бурку и успеле да побегну, да из Саудијске Арабије одлете за Емирате јер су једино тамо могле без неке ригорозне контроле.

Међутим, у покушају да се укрцаји на лет за Србију, дете је откривено у бурки. Онда је настала драма на аеродрому, те су морали да позову наш Конзулат.

Жена је објаснија ситуацију и некако су одобрили да јој се да путни лист за њу и дете (сестра је једина имала пасош) и да дођу за Србију. У међувремену, отац је покренуо судски спор, тражо старатељство. Добио је да може да виђа дете и то у одређено време и на јавном месту. Тако је и било, а видели су се у ТЦ Вождовац, 6.јуна.

Мајка је на тренутак отишла да купи детету воду, а он је искористио прилику да отме дете и побегне. Илегално је прешао у БиХ. Морао је да се јави у амбасаду због путног листа за дете и тад је амбасадор Саудијске Арабије реаговао.

Како му је био сумњив, амбасадор је задржао оца и дете, а надлежнима из МСП рекао да искључиво мајка може да дође да преузме дете. Мајка девојчице се плашила и да уђе у амбасаду Саудијске Арабије јер се тамо против ње води поступак (отац детета је пријавио кад је напустила земљу).

Тако су по позиву амбасадора кренули ноћас мајка и двоје људи из МСП. О целом случају био је обавештен Интерпол и полиција БиХ. Успели су, наша конзулка и саудијски амбасадор, да убеде оца да мирно преда дете.

(Курир.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

А процедуре...

10.06.2023 12:35

И тај саудијац има толике паре може себи јоши жена и дијеце да прибави купи и направи, а он запео за то једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слободно ме критикујте

10.06.2023 12:51

Како родитељ мозе своје дете да киднапује? Дете је његово колико и њено. Обоје су исто радили на његовом стварању,радјању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

10.06.2023 14:37

Судска одлука пријатељу, читај!

Name

Де Ба

10.06.2023 16:09

Оцигледно нису. Цовјек им је одузео пасосе, ста прицас, какав је то отац и муз

Name

Гога

10.06.2023 17:28

У праву си

Name

Да Баш

10.06.2023 18:47

Ако нису били у браку, овај "отац" нема никаква права на дијете, све је на доброј вољи мајке, ствар је проста а тако се закомпликовало !

Name

висоцица 1662

10.06.2023 17:12

Водици камила ста он зна стаје брак и породица.

ОДГОВОРИТЕ